Kim Kardashian'a kültürel hırsızlık suçlaması

Kim Kardashian üzerinde Om sembolü taşıyan küpeler taktığı fotoğraflar paylaştıktan sonra sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı.

Haberler 26.05.2021 - 07:00

  • 1
    Kim Kardashian 23 Mayıs Pazar günü Twitter'da, stilist ve fotoğrafçı Sita Abellan'ın tasarlayıp fotoğrafladığı bir çekime ait fotoğraflar paylaştı ve "Sita'yla KKW Beauty'nin mevcut tüm ürünlerini kullanarak bir fotoğraf çekimi yaptım!" ifadelerini kullandı.
  • 2
    Fotoğrafların üçünde üzerinde Om sembolünün yer aldığı büyük, yuvarlak, gümüş, pırlanta kaplı küpeler takmış halde yatakta uzanırken görülüyor. Görüntüler bazı tartışmalara yol açtı; Twitter kullanıcıları Kim'i kültürel ve dini bir sembole saygısızlık etmekle suçladı.

  • 3
    500'den fazla beğeni alan bir tweet'te "Om'un Hindular için kutsal bir sembol olduğunu ve sadece bir aksesuar olmadığını söylemek için uygun bir zaman mı?" dendi. Bir diğeri “Gerçekten burada kültür ve dini bir hobi gibi temellük ediyor. Biraz temel araştırma yapın, Om sembolü kutsaldır ve süs eşyası değildir" diye yazdı.
  • 4
    OM NEDİR?
    "Om", Hinduizm ve Budizm dahil olmak üzere Hint dinlerinde bulunan kutsal bir ses ve manevi bir semboldür.

    Bu, Kim'in kültürel hırsızlık (temellük) nedeniyle tepki çektiği ilk sefer değil. 2019'da "Kimono"nun karşılaştığı eleştirilerin ardından korsaj markasının adını SKIMS olarak değiştirdiğini duyurmuştu. 

  • 5
    Ardından Mart 2020'de Fulani örgüleriyle fotoğraflar paylaştıktan sonra bu sefer siyahi kültürünü temellük ettiğine dair yeni iddialarla karşı karşıya kalmıştı.
  • 6
    Kim, siyahi kültürünü temellük etme iddialarına karşı kendini savundu ve 2018'de Bustle'a Fulani örgüsünün önemini anladığını ancak en büyük kızı North için bunları yaptığını söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız