Meghan Markle ABD seçimlerinde oy kullandı mı?

Prens Harry ile evlendikten sonra Sussex Düşesi olarak İngiltere kraliyet ailesi adına çalışmaya başlayan ABD vatandaşı Meghan Markle’ın bugün yapılan ara seçimlerde oy kullanıp kullanmadığı merak konusu.

Haberler ntv.com.tr 07.11.2018 - 15:30

  • 1

    Prens Harry ile evlenerek Sussex Düşesi unvanını alan ve oyunculuğu bırakan Meghan Markle, ABD seçimlerinde oy kullandı mı?

  • 2

    Evlendikten sonra İngiltere kraliyet ailesi adına etkinliklere katılan, ancak halen ABD vatandaşı olan 37 yaşındaki Düşes’in ABD’deki ara seçimlerde oy kullanıp kullanmadığı net olarak bilinmiyor.

  • 3

    People dergisi, konuyla ilgili görüş istenen Markle’ın resmi sözcüsünden herhangi bir yanıt alınamadığını duyurdu.

  • 4

    Tüm dünyada hayran kitlesi olan Amerikan yapımı Suits dizisindeki rolüyle ünlenen, ancak kraliyet kuralları gereği sadece kraliyet adına çalışması gerektiğinden dolayı oyunculuk yapmayı bırakan Markle, Kasım 2016’daki seçimlerde ABD’lileri oy kullanmaya teşvik etmek için kendine ait blog’da yazı kaleme almıştı.

  • 5

    Markle, “Oy kullanma hakkı, bu özgürlüğe sahip olmak için kan, ter ve gözyaşlarının döküldüğü mücadelenin sonucudur” demişti.

  • 6

    Artık kraliyet ailesinin bir üyesi olan Markle’ın bundan böyle politik görüş bildirmesi eskisi kadar kolay değil. Royal.uk.com’da, Kraliçe Elizabeth'in hükümetteki rolüyle ilgili olarak, 'siyasi meselelerle ilgili olarak tamamen tarafsız kalması' ve 'seçimlerde oy vermemesi ya da seçim yapmaması' ifadesi yer alıyor. Markle için de aynı tanımlamanın geçerli olduğu düşünülüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız