Meghan Markle kraliyet biyografisinde feminist vurgu

Prens Harry ile evlendikten sonra Sussex Düşesi olarak yeni hayatına başlayan Meghan Markle’ın biyografisi, kraliyet ailesinin resmi internet sayfasında yayımlandı. Biyografide düşesin feministliğine yapılan vurgu dikkat çekti.

Haberler ntv.com.tr 25.05.2018 - 09:58

  • 1

    Prens Harry ile evlendikten sonra Sussex Düşesi unvanını alan Meghan Markle, yeni hayatına başladı. Geçtiğimiz günlerde kraliyet ailesinin web sayfasında düşesin biyografisi yayımlandı. Biyografideki “feminist” vurgusu dikkat çekti.

  • 2

    Kraliyetin web sayfasında “Sussex Düşesi Hakkında” bölümünde Markle’ın bugüne kadar içinde yer aldığı yardım faaliyetlerinden söz edildi.

  • 3

    Aynı zamanda 2015 yılında Dünya Kadınlar Günü’nde, Birleşmiş Milletler Kadınların Siyasete Katılım ve Liderliğini Destekleme konulu konuşmasına yer verildi. Markle’ın konuşmasındaki cinsiyet eşitliği vurgusu öne çıkarıldı. Düşesin, “Bir kadın ve feminist olmaktan gurur duyuyorum” sözü alıntılandı.

  • 4

    Web sayfasında ayrıca Markle’ın, Procter & Gamble’ın cinsiyetçi reklamını protesto etmesine de değinilerek şu ifade kullanıldı:

    “Genç yaşlarından bu yana düşes, toplumsal konularda farkındalık içinde olmuş ve yardım faaliyetlerinin aktif olarak bir parçası olmuştur. 11 yaşındayken televizyondaki deterjan reklamındaki cinsiyetçi dile karşı kampanya yapmıştır.”

  • 5

    Düşesin oyunculuk kariyeri hakkında bilgi verilen biyografi sayfasında, Markle’ın sahibi olduğu lifestyle türü web sitesi The Tig’den de söz edildi. Cinsiyet eşitliği gibi toplumsal meselelerde bir tartışma platformu özelliği taşıyan web sitesinin aynı zamanda seyahat, yemek ve moda üzerine makalelere de yer verdiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız