Ne varsa eskilerde var

Dünyanın en eski ampülü tam 111 yıldır yanıyor.

Haberler 21.03.2012 - 17:22

  • 1

    111 yıllık ampül

    Onların özelliği sadece 'en' eski olmaları değil aradan yıllar geçmesine rağmen hâlâ çalışmaları. İşte zamana meydan okuyanlar... Dünyanın en eski ampülü tam 111 yıldır yanıyor. 1901’den beri yanan bu ampülün internet sitesi ve hayranları var. California’daki bir itfaiye merkezinde bulunan ampüle binlerce ziyaretçi geliyor.
  • 2

    Elektrik Süpürgesi

    Harry Cox’un sahip olduğu elektrik süpürgesi 108 yıldır emiş gücünü koruyor. 53 yaşındaki Cox, süpürgeyi çöp atık alanında bulup kurtarmasına rağmen eşini kullanması için ikna edemedi.
  • 3

    77 yıldır çalışan buzdolabı

    Büyük Buhran sırasında Kinghorn ailesi gereksiz masraflardan kaçınmaya çalışsa da, iyi bir yatırım olacağını düşündüğü 1935 model buzdolabını aldı. Bu yatırım 77 yıl boyunca hiç bozulmadı ve hala çalışıyor. Nesilden nesile geçen buzdolabı evdeki yerini koruyor. Bugüne kadar arıza yapmayan buzdolabının sadece birkaç parçası değiştirilmiş.
  • 4

    En eski çalışan bilgisayar- 1958

    Çalışan en eski bilsayar 215 metrelik yer kaplıyor. Zaman zaman gülcellemeler yapılsa da hala eski işletim sistemine sahip. Şirket bilgisayarı 2016 yılına kadar çalıştırmayı hedefliyor.
  • 5

    1950'den Robot

    Eski ajan Tony Sale, 1950 yılında yaklaşık 2 metre uzunluğunda George adında, sadece 20 dolarla ‘insansı’ robot yaptı. Bu kadar ucuz olmasının sebebi Sale’in kullandığı düşen bomba uçağının parçalarını kullanması. O zaman daha 19 yaşında olan Sale, uçak hurdalarından yaptığı yürüyen ve konuşan robotuyla dünyayı etkiledi. Ancak teknolojik gelişmelerle robot George’un hafızası ve zekası geride kalarak kendini Sale’in garajında buldu.
  • 6

    75 yıldır çalışan televizyon

    1936’da üretilen bu televizyon İngiltere’nin çalışan en eski televizyonu. O zamanlar 100 sterlinin (300 TL) altında satılan televizyon şu an açık arttırmada 5 bin sterlinin üzerinde alıcı bulması bekleniyor. Sadece 12 inç(30cm) olan bu televizyonun kumandasının eksikliği tek kanallı günlerde yokluğunu aratmıyordu.
  • 7

    En eski trafik lambası

    1932’den beri hiç durmadan çalışan trafik lambası artık sokaklardan emekli olup Ohio’da bir müzede sergileniyor. 1982’de renk körlerinin lambanın yeşil ışığını ayırt edememesi üzerine sokaktan kaldırıldı. Artık sadece müze trafiğini düzenleyen trafik lambası, 4 Temmuz kutlamalarında tekrar sokağa dönüyordu. Ancak 2005’den sonra çalınma korkusuyla tamamen sokaklardan ayrıldı.
  • 8

    En eski otel

    Japonya’daki Hoshi Ryokan oteli 1300 yıldır açık. Aynı aile tarafından işletilen otel 46 nesildir devam ediyor. Otelde tiyatro salonu, spa ve restoranlar mevcut.
  • 9

    En eski çalışan araba

    Buhar gücüyle çalışan bu araba dünyanın en eski çalışan otomobili. 1884’de Fransa’da yapılan otomobil, 2011 yılında 4.6 milyon dolara satıldı. ‘Benzin’ olarak kömür, odun ve kağıt parçaları kullanan araba, tek seferde 30 dakikalık mesafe gidebiliyor.
  • 10

    Ne varsa eskilerde var

    Dünyanın en eski ve gösterimlerine devam eden sineması Polonya’da. 1909’da kurulan sinema dünya savaşlarından bile etkilenmedi. Yeni sahibi Jerzy Miskiewicz 2002’de eski dokusuna zarar vermeden sinemaya modern bir görünüş kazandırdı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız