Nefes Nefese dizisi oyuncu karakterleri, konusu (Nefes Nefese'de kim, kimdir?)

Başrollerinde Uğur Yücel (Atmaca), Şükrü Özyıldız (Yusuf Alacan) ve Melisa Şenolsun (Rüya Kıran) yer aldığı Nefes Nefese, Suriye, Berlin ve Almanya üçgeninde yaşadıkları hikayeyi ekrana getirecek. Yönetmenliğini Uğur Yücel ile Aydın Bulut'un yaptığı, senaristliğini ise Selin Tunç'un üstlendiği Nefes Nefese kadrosunda Şebnem Hassanisoughi, Gülçin Santırcıoğlu, Zeyno Eracar, Caner Şahin, Ezgi Şenler, Macit Sonkan, Nick Xhelilaj, Deniz Hamzaoğlu, Sezer Avcı, Hülya Duyar, İpek Ayaz Kortunç gibi isimler de rol alıyor. İşte dizinin konusu, fragmanı, oyuncu kadrosu, karakter analizleri ve fotoğrafları...

Haberler 02.08.2018 - 11:16

  • 1

    UĞUR YÜCEL - Ayaz Kıran (Atmaca)

    Ellili yaşlarında olan Ayaz, Rüya’nın babasıdır. Uzaktan bakanlar için yakışıklı, dinç bir iş adamıdır. Eşi vefat edince dört yaşındaki kızı Rüya’yı alıp Berlin’e yeni bir hayat kurmaya gitmiştir. Hırsı ve zekasıyla sıfırdan bir hayat inşa etmeye girişmiştir.

    Karanlık işlerle ilgilenenler ise Atmaca olarak bilir. Atmaca'nın yüzünü gören, sesini duyan yoktur. İşleri hep yardımcısı Cevdet halletmiş şimdiye kadar. Atmaca şu sıralar Suriye’ye kaçak sağlık malzemesi götürmektedir. Ayaz Kıran sevilen bir iş adamıyken, Atmaca en tehlikeli adamların bile çekindiği biridir. Ayaz’ın bu gün yüzüne çıkmamış sırrıyla hayatı gayet güzel geçiyordur ta ki Rüya bütün işleri karıştırıncaya dek…

    NEFES NEFESE TANITIM (TIKLA İZLE)

    SEZEN AKSU'DAN NEFES NEFESE'YE ÖZEL BESTE (TIKLA İZLE)

  • 2

    MELİSA ŞENOLSUN - Rüya Kıran

    23 yaşındaki Rüya güzel, duru, narin ama olmadık tehlikelere atılabilecek kadar da gözü kara bir kızdır. Annesini bulmak için Berlin'den çıkıp Suriye'ye gitmeye cesaret etmesi de hep bu gözü karalıktan. Ama ilk bakışta öyle değildir, anlaşılmaz. Rüya, uzak ellerde, hep aile yüzüne hasret yaşamıştır. 

    O yüzden mahzun bir yanı vardır Rüya’nın. Ama güçsüz değil... Çaresiz değil…
    Birbirlerine yoldaş oldukları yıllar içinde Rüya babasına, babası Rüya’ya düşmüş. Ayaz ve Rüya dünyanın birbirine en düşkün baba-kızıdır.

    Rüya’ya gelen bir mektupla annesinin yaşadığını öğrenir. Her şey annesini bulmak için Suriye’ye gitmeye karar verdiğinde başlar.

    Yolda hiçbir şey Rüya'nın hesap ettiği gibi gitmez. Annesini bulmak için çıktığı yolda babasıyla ilgili büyük bir sırrı öğrenir. Suriye gelini olmak üzere yola koyulmuştur ama hem bambaşka birine aşık olur hem de en çok eksikliğini çektiği şeye, aileye kavuşur. 

  • 3

    ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ – Yusuf Alacan

    Yusuf 26 yaşında, Ailenin geniş arazilerinin, zeytin ağaçlarının arasında büyümüştür. O toprağın insanıdır. Sıcak kanlı, tutkulu, inatçı, içinde başını sürekli derde sokan bir adalet duygusuyla yaşamıştır.

    Ailesi hukuk okumasını istemiştir; o da gönülleri olsun diye okula girmiştir. Üniversitenin ilk yılını okumuş, normal keyifli bir hayat sürmeye adım atmıştır. Ta ki insanı delirtecek sıcakların bastırdığı bir akşamüstü, babasıyla arasında çıkan bir kavga yüzünden kardeşi Seyid vurulup ölünceye kadar.

    Memlekete bir daha dönmem derken kardeşi kadar sevdiği Azap’ın sünnet düğünü için geldiği Antakya’ya giderken Rüya ile karşılaşır ve yolları tesadüfler zinciri ile birleşir.

  • 4

    ŞEBNEM HASSANISOUGHI – Selma Çelik

    30 yaşında, bir bakanın bir daha baktığı güzelliği sahip olan bir kadındır. Alımlıdır, güzeldir, Malatyalıdır. Dobradır, bir şeyi söyleyecekse evirip çevirmeden söyler. Tutkuludur. İstediği şey için önüne çıkan engellerden korkmaz, aksine üstüne gider.

    NEFES NEFESE TANITIM (TIKLA İZLE)

    SEZEN AKSU'DAN NEFES NEFESE'YE ÖZEL BESTE (TIKLA İZLE)

  • 5

    DENİZ HAMZAOĞLU – Muhittin Sönmez

    40 yaşında olan Muhittin, Kıymet Hala'nın damadı, Mihriban'ın canı kocası, Cansu'nun babası, evin iç güveysi damadıdır. Renkli gömlekler sever. 

    Ailenin içinde daha arabesk görünür ama geldiği yerle barışıktır. Karısına Mihriban Türküsü’nü söyler aşka geldiğinde. Muhittin öyle bir şeyi kolay kolay dert eden adamlardan değildir. Gamsızdır.
  • 6

    MACİT SONKAN - Şakir Alacan

    60 yaşlarında olan Şakir Yusuf’un ve Mercan’ın babası, Afet’in evinin direğidir. Hatay’da köklü bir ailenin reisi ve toprak ağasıdır.

    Herkesin yardımına koşan, iyi, babacan bir adam olması nedeniyle Hatay’daki Suriyeli örgütlerin de düşmanlığını kazanmıştır. Geleneklere bağlı bir hayat sürer. 

    Ailesi onun en değerli varlığıdır. Çok sevdiği, hasret duyduğu Yusuf’la geçmişten beri arası bozuktur ve bundan huzursuzluk duymaktadır. Yusuf’la kurduğu ilişkide kendi hatalarının da farkındadır fakat gururlu bir adam olduğu için hatasını kabullenmeyi kendine yediremeyen küskün bir babadır.
  • 7

    HÜLYA DUYAR - Kıymet Hala

    59 yaşında olan Kıymet Hala Şakir Bey'in kardeşi, Yusuf'un halası, Mihriban'ın annesi, Muhittin'in kayınvalidesi ve Cansu'nun nenesidir.

  • 8

    CANER ŞAHİN - Salih Akmeşe

    25 yaşında olan Salih, Alacanların emektar hizmetli ailesinin, Cemal ve Sultan'ın oğlu. Yusuf'un en yakın arkadaşı, ailenin hukuk müşaviri, Mercan'ın kara sevdalısıdır.

    Ailesiyle birlikte evin büyük bahçesindeki müştemilatta yaşar Salih. Çocukluğu Yusuf ve Yusuf'un kız kardeşi Mercan'la birlikte evin büyük avlusunda, bahçesinde, ağaç tepesinde geçmiştir. Salih zekası ve çalışkanlığıyla daha çocuk yaştan kendini sevdirmiş, ailenin gözüne girmiştir. Şakir Alacan, Salih'i Mercan ve Yusuf'tan ayırmamış, aynı okullarda okutmuş, velisi olmuş, gitmiş hocalarıyla konuşmuştur.
  • 9

    GÜLÇİN SANTIRCIOĞLU - Sultan

    40'larının sonunda, güzel, mihrap yerinde, aydınlık yüzlü bir kadın olan Sultan, Cemal’in eşi, Salih'in annesi, evin emektarı, mutfaktaki kadınların eli ayağıdır.

    Şehir görmüş, gün görmüş geçirmiştir. Gururlu, vakur, kimi zaman nobrandır. Sultan kolay kolay bir şeye tamah etmez. 

    Çok konuşmaz ama lafının sözünün ağırlığı vardır evde. Evdeki bütün çocuklara emeği geçmiştir. 

    Azap’la ters ters konuşur ama Salih'ten ayırt etmez. Yufka yüreklidir. Hele çocuklara hiç kıyamaz. Kendini anlatmayı sevmez; sırlı kadındır Sultan.
  • 10

    SEZER AVCI - Mihriban Sönmez

    Kıymet halanın biricik kızıdır. Kocası Muhittin ve kızı Cansu ile Alacanların evinde yaşıyor. 
    İştahı yerinde olduğu için hafif etine dolgundur. Ara ara morali bozulduğunda iştahının kesildiğini iddia etse bile aslında kesilmez. Öyle zamanlarda daha da çok yemek yer hatta.
  • 11

    Nik Xhelilaj - Boran

    Rüya’nın evlenmek üzere Suriye’ye geleceği terörist kampındaki asker…

  • 12

    EZGİ ŞENLER - Mercan Alacan

    20'lerinin başlarında... 
    Afet Hanım ve Şakir Bey’in kızı. Yusuf’un kardeşi. Güzel, neşeli, harbi, deli dolu bir kız. 

    NEFES NEFESE TANITIM (TIKLA İZLE)

    SEZEN AKSU'DAN NEFES NEFESE'YE ÖZEL BESTE (TIKLA İZLE)

  • 13
  • 14

    ZEYNO ERACAR - Afet Alacan

    50’li yaşlarında olan Afet Alacan, Yusuf ve Mercan’ın biricik annesi, Şakir’in de gönlünün sultanıdır. Yaşından genç gösteren alımlı bir kadındır. Bir oğlunu öbür oğlunun hatası yüzünden kaybetmiş, evlat acısı yaşamıştır. Bütün aileyi bir arada tutma görevi omuzlarına yüklenmiş bir kadındır. Şefkatli ve sağduyuludur. Yumuşak mizaçlıdır. Emir vermeyi sevmez ama tam bir hanım ağadır. Ast üst ayırt etmez. Evdeki en yakını, sırdaşı Sultan'dır. 

  • 15

    KONUSU

    Rüya, yıllardır kaybettiğini sandığı annesinin aslında Suriye’de yaşadığını öğrenir. Güçlü ve karanlık işlere bulaştığını bilmediği babasıyla yaşadığı Berlin’den ayrılır. Bir örgüt üyesinin gelini olma planıyla Suriye’ye gider.

    NEFES NEFESE TANITIM (TIKLA İZLE)

    SEZEN AKSU'DAN NEFES NEFESE'YE ÖZEL BESTE (TIKLA İZLE)

  • 16

    Uzun yıllardır uzak kalmaya çalıştığı Antakya’ya, kardeşi saydığı bir çocuğun sünnet düğününe gitmekte olan Yusuf’la hem yolları hem hayatları kesişir. Antakya’ya vardıklarında Yusuf ve Rüya birbirlerini bazen karşı karşıya bazen de yan yana, kalp kalbe bulur.

  • 17
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız