Nirvana’nın “Nevermind” albüm kapağındaki bebek büyüdü

Ünlü rock grubu Nirvana’nın 25 yıl önce yayınlanan “Nevermind” albümünün kapağındaki bebek büyüdü, o meşhur pozu tekrarladı.

Haberler 27.09.2016 - 11:40 Son Güncelleme : 27.09.2016 - 11:41

  • 1

    İKONİK ALBÜM KAPAĞI

    Nirvana’nın “Nevermind” albümünün kapağı minik bir bebeğin çıplak bir halde suyun altındaki görüntüsüyle hafızalara kazındı.

    Minik bebeğin, havuzun içinde doların peşinden gidiyormuş gibi görünen fotoğrafından oluşan kapak, Rolling Stone dergisi tarafınan tüm zamanların en ikonik üçüncü albüm kapağı seçilmişti.

  • 2

    MEŞHUR POZU TEKRARLADI

    Albüm kapağındaki fotoğrafıyla ünlenen Spencer Elden adlı bebek, şimdi 25 yaşında bir sanat öğrencisi. Elden, albümün çeyrek yüzyılı doldurması gerekçesiyle, meşhur pozu tekrarlayarak kutlamaya katkıda bulundu.

  • 3

    ÇIPLAK DEĞİL ŞORTLA

    Tıpkı bebeklikte olduğu gibi tamamen çıplak fotoğraf çektirmek isteyen Elden’ı fotoğrafçı John Chapple şortla poz vermek konusunda ikna etti.

  • 4

    30 MİLYON SATTI

    Nirvana’nın en ünlü şarkısı “Smells Like A Teen Spirit”in de içinde bulunduğu “Nevermind” albümü dünya çapında 30 milyonun üzerinde satmış ve Nirvana’yı dünyanın en çok konuşulan rock gruplarından biri haline getirmişti.

  • 5

    200 DOLAR ÖDENDİ

    Ünlü albümün 25’inci yıldönümünü kutlamak için bu kez John Chapple’ın objektifine poz veren Elden, tıpkı yıllar önce ailesinin aldığı gibi, aynı fotoğrafı yeniden canlandırmak için 200 dolar aldı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız