Noam Chomsky: Trump dünyadaki üç tehlikeyi derinleştirdi

Tarihçi ve yazar Noam Chomsky, ABD Başkanı Donald Trump’ın dünyada nükleer savaş, çevresel felaket ve demokrasinin gerilemesi tehlikesini daha da ileriye taşıdığını ifade etti.

Haberler 22.09.2020 - 11:46

  • 1
    İlerici Enternasyonal’ın açılış zirvesinde konuşan tarihçi ve yazar Noam Chomsky, çok ciddi krizlerin iç içe geçtiği ve insanlığın kaderinin tehlikede olduğu bir dönemde bir araya geldiklerini vurguladı.

  • 2

    Chomsky etkinlikte şu sözleri dile getirdi: “Gelecek birkaç haftada modern çağın iki büyük emperyal gücünde krizin had safhaya ulaşacağına tanık olacağız. Giderek parıltısı sönen Britanya, uluslararası hukuku reddettiğini alenen ilan etti ve Avrupa’dan keskin bir kopuşun eşiğinde, ABD’nin uydusu olmayı daha da pekiştirme yolunda ilerliyor."

  • 3

    "Ancak gelecekle ilgili asıl önemli konu, Trump’ın yıkıp geçtiği, ancak hala ezici bir güce ve karşılaştırılamaz avantajlara sahip olan küresel hegemonyaya sahip olanlar. ABD’nin kaderi ve onunla birlikte dünyanın kaderinin Kasım ayında belli olacağı pekala söylenebilir”

  • 4

    Ünlü yazar ABD Başkanı Donald Trump’ın dünyada nükleer savaş, çevresel felaket ve demokrasinin gerilemesi tehlikesini daha da ileriye taşıdığını belirtti.

  • 5

    Chomsky, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nükleer savaş tehdidine karşı bir nebze koruma sağlayan silah kontrolü rejimini yıkmaya devam ederken, savunma sanayiinin son derece hoşuna gidecek bir şekilde, yeni ve daha yıkıcı silahların geliştirilmesinin peşine düştü" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız