Orta Doğu kadını tabusunu yıkan Suudi prensesi

Ülkesinde kara çarşaf giymeyi reddederek Batı stili giyinmeyi tercih eden ilk kadın olan Suudi Arabistan Prensesi Ameerah Al Taweel, cesaretiyle tabuları yıkıyor.

Haberler ntv.com.tr 19.07.2016 - 11:30 Son Güncelleme : 19.07.2016 - 11:31

  • 1

    YARDIM FAALİYETLERİNDE

    Suudi Arabistan Prensesi Ameerah Al Taweel, kendine güvenli, cesur ve amacı olan bir kadın olarak tanınıyor dünyada. İnsani problemlerin çözümü için çalışan 33 yaşındaki prenses, bugüne dek 70’ten fazla ülkeyi ziyaret ederek sorunlarını anlamak ve çözmek için çalışmalar yaptı.

  • 2

    KARA ÇARŞAF GİYMİYOR

    Ama onu sıra dışı yapan, tüm kadınların kara çarşaf giymesinin zorunlu olduğu ülkesinde kara çarşaf giymeyi reddetmesi oldu.  

  • 3

    MODERN KIYAFETLER

    Ülkesinde kara çarşafı reddeden ilk kadın olan Taweel, Batı tarzı kıyafetleri giymeyi tercih ediyor. Prenses, her ne kadar modern kıyafetler içinde görülse de görünümünde geleneksel dokunuşlar da dikkat çekiyor.
  • 4

    ÜLKELERE YARDIM GÖTÜRÜYOR

    Yoksulluk ve felaketlerin getirdiği sonuçlar için mücadele etmesiyle bilinen prenses, yardım organizasyonlarında, Pakistan’daki sel felaketi kurbanlarına ve Somali’ye yardım götürmek için çalıştı; Cambridge Üniversitesi İslami Çalışmalar Merkezi’nin açılışında yer aldı.

  • 5

    BOŞANDI

    Kendisinden 10 yaş büyük  Prens Alwaleed Bin Tala ile 18 yaşında tanışıp evlenen prenses, 2013 yılında boşandı.

  • 6

    OTOMOBİL KULLANIYOR

    Prenses, sadece geleneksel tattaki Batı tarzı giyimiyle dikkat çekmiyor, aynı zamanda kadınlara otomobil kullanmanın yasak olduğu ülkesinde otomobil de kullanıyor.

  • 7

    BOŞANMADA OTOMOBİL ETKİSİ

    Otomobil kullanması üzerine eşi Prens Al Waleed, ağabeyi Prens Khalid tarafından, Ameera'nın medyadaki görüntülerinin kontrol altına alması gerektiği, aksi takdirde önceden uyarılmadan cezalandırılacağı şeklinde ikaz edildi. Bu gerilim prens ve prensesin boşanmasına yol açtı.

  • 8

    KADINLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

    ABD’de iş yönetimi eğitimi alan prenses, ülkesindeki tüm kadınların bu haklardan yararlanması gerektiğini söylüyor ve bunu gerçeğe dönüştürmek için çalışıyor.  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız