Roman Abramovich'in kızı Sofia Abramovich'ten Putin'e büyük tepki

Chelsea'nin Rus sahibi Roman Abramovich'in Rusya-Ukrayna savaşı sonrası kulübün yönetimini Chelsea Vakfı'na bırakmasının ardından kızı Sofia Abramovich'in Putin'i hedef alan paylaşımı ses getirdi.

Haberler 28.02.2022 - 15:51

  • 1

    Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş devam ederken, Rusya'ya karşı tepkiler hız kesmeden artıyor.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bugüne kadar destek veren 35 oligarktan biri olarak kabul edilen Premier Lig devi Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich (55), gelen tepkiler üzerine kulübün yönetimini Chelsea Vakfı mütevelli heyetine bıraktığını duyurmuştu.

  • 2
    Yaşanan bu gelişmenin ardından Rus milyarderin kızı Sofia Abramovich (27), sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkat çekti.
  • 3
    Vladimir Putin'in üzerine çizgi çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medya hesabına koyan Sofia Abramovich, "Rusya Ukrayna ile savaş istiyor" cümlesindeki 'Rusya' kelimesinin üzerini çizerek 'Putin' yazdı.
  • 4
    Fotoğrafın ardından bir de mesaj yazan Sofia Abramovich, "Kremlin'in propagandasının en büyük ve en başarılı yalanı, çoğu Rus'un Putin'in yanında olduğudur" ifadesini kullandı. Sofia Abramovich'in bu paylaşımları, babasının Chelsea'nin yönetimini devrettikten sonra yapması da dikkatlerden kaçmadı.
  • 5

    “DEĞERLERE BAĞLI KALMAYA DEVAM EDİYORUM”

    Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Rusya’da petrol ticareti yapan ve milyarder olan Roman Abramovic, 2003 yılında Chelsea’yi satın almıştı. Ancak Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle, İngiltere hükümetinin yaptırımları ve Rus milyarder Abramovich’in Birleşik Krallık’a girişinin fiilen yasaklanması, bir hikayenin sona ermesine neden oldu.

    İngiliz ekibi Chelsea’nin resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan Roman Abramovich, öncek gün, Chelsea Kulübü’nü devrettiğini duyurdu.

    Abramovich şu ifadeleri kullandı:

    “Chelsea FC’nin yaklaşık 20 yıllık sahibi olduğum süre boyunca, görevi bugün olabileceğimiz kadar başarılı olmamızı sağlamak ve geleceği inşa etmek olan, kulübün koruyucusu olarak her zaman rolümü gördüm. Her zaman kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldım. Bu değerlere bağlı kalmaya devam ediyorum. Bu nedenle bugün kulübün yönetimini, hayırsever bir kurum olan Chelsea Vakfı mütevelli heyetine devrediyorum. Şu anda kulübün, oyuncuların, personelin ve taraftarların çıkarlarını gözetmek için en iyi seçeneğin bu olduğuna inanıyorum.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız