Sarkozy'nin eşi Carla Bruni hakkındaki görüşleri

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eski danışmanlarından Patrick Buisson, yazdığı kitapla gündem yarattı. Buisson, Sarkozy’nin eşi Carla Bruni’yle olan özel hayatına dair bilgileri ifşa etti.

Haberler 04.10.2016 - 12:24

  • 1

    BAŞI DERTTE

    Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin başı, eski danışmanlarından Patrick Buisson’un kaleme aldığı kitapla dertte.

  • 2

    DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR

    Kitapta, Fransa’da gelecek yıl düzenlenecek başkanlık seçimlerinde yeniden Elysee’ye dönmeyi hedefleyen Sarkozy hakkındaki iddialar gündem yarattı.

  • 3

    "NARSİST" DİYE TANIMLADI

    Geçtiğimiz hafta satışa sunulan ‘Halkın Davası’ (La Cause de Peuple) adlı kitapta Buisson, eski patronu Sarkozy’yi siyasetçiyi “seks düşkünü narsist” bir kişilik olarak tanımladı.

  • 4

    "EŞİNİN GÜZELLİĞİNİ ÖVERDİ"

    Bir dönem Sarkozy’nin en güvendiği yardımcılarından birisi olan Buisson, Fransız siyasetçinin dış görünüşe büyük önem verdiğini, bu nedenle eşi Carla Bruni’nin güzelliğinden her fırsatta övgüyle söz ettiğini belirtti. Buisson, Sarkozy’nin Bruni’nin göğüslerini çok beğendiğini, kabine toplantılarında eşinin göğüsleriyle övündüğünü ve bakanlarından da bu görüşüne katılmalarını istediğini öne sürdü.

  • 5

    "GARİBAN TOM CRUISE"

    Sarkozy’nin ‘sert adam’ imajının aslında tamamen göstermelik olduğunu savunan Buisson, eski patronunun kendisini “gariban Tom Cruise” olarak tanımladığını söyledi.

  • 6

    "AYAKLANMAYI BİLEREK BASTIRMADI"

    Buisson, Sarkozy’nin İçişleri Bakanı olduğu 2006 yılında başkent Paris’in banliyölerinde çıkan ayaklanmalara başta bilerek müdahalede bulunmadığını da iddia etti. Buisson, siyah ve göçmen gençlerin beyazlara saldırmalarına müsaade eden Sarkozy için, “Sarkozy, olaylar büyüyünce isyancı gençleri elindeki güçle bastıran adam olarak görülmek istemişti” ifadelerini kullandı.

  • 7

    "HERKESİ KÜÇÜMSERDİ"

    Buisson kitabında Sarkozy’yi, “Ekibini sürekli ezerdi, en yakın arkadaşları hakkında bile ‘embesil’, ‘beyinsiz’ gibi sözler kullanırdı. Başbakanı François Fillon için ‘zavallı bir tip’, kendisini en çok savunan arkadaşı Christian Estrosi için ‘beyni ceviz büyüklüğünde’ derdi. Herkesi küçümser, kimseye değer vermez. Sarkozy’nin kendisine ait bir fikri de yoktur” sözleriyle anlattı.

  • 8

    "ONUN KADAR YOLSUZUNU GÖRMEDİM"

    Buisson ayrıca, Fransız siyasetçi hakkında, “Rüzgar nereden eserse, oy nereden gelirse ona göre konuşur. Ciddi bir para hastasıdır. Chirac’ın cumhuriyet tarihinin en nefret ettiği ismi olduğunu söylerdi. ‘O’nun kadar kirli, yolsuz bir tip daha görmedim’ derdi” ifadelerini kullandı.

  • 9

    BAŞARAMADI

    Eski bir model olan Carla Bruni’yle evlenerek Fransızların sempatisini toplamayı planlayan ancak başarısız olan Sarkozy, 2012’deki başkanlık seçimlerinde koltuğunu François Hollande’a kaptırmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız