Ünlü şef Gordon Ramsay'a karantinada balık tutma tepkisi

Ünlü İngiliz şef Gordon Ramsay, corona virüs salgını tedbirleri kapsamına yasaklanmasına rağmen balık tutmaya çıkıp bir de tuttuğu balıkları Instagram'da paylaşınca büyük tepki çekti. Bir sosyal medya kullanıcısının "Karantina kuralları zenginleri kapsamıyor galiba, yasaklar sadece biz fakirler için" eleştirisi dikkatlerden kaçmadı. 

Haberler ntv.com.tr 12.05.2020 - 07:19 Son Güncelleme : 12.05.2020 - 09:16

  • 1

    Ünlü şef Gordon Ramsay karantina kurallarını hiçe sayarak balık tutmaya çıkıp bir de tuttuğu balıkları Instagram hesabında paylaşınca tepkilerin odağına yerleşti.

  • 2

    SERT ELEŞTİRİLER ALDI

    Televizyon programıyla tanınan ünlü İngiliz şefin, hükümetin corona virüs salgını nedeniyle aldığı tedbirler kapsamında getirilen yasağı aşarak balık tutmaya çıkması eleştiri bombardımanına tutulmasına yol açtı.

    53 yaşındaki şef, İngiltere'nin Cornwall sahillerinde, elinde, kendisinin tutup tutmadığı anlaşılamayan balıklarla poz verdi, bunu Instagram'da paylaştı. Ramsay ayrıca bir de video paylaşarak iki levrekle nasıl bir yemek hazırlayacağı anlattı.

  • 3

    "SAYGISIZLIK" YORUMU

    Kendisine tepki gösteren takipçilerinden biri, "Tecritteyken balık tutamıyoruz diye biliyorum, öyle değil mi?" derken, bir başkası Ramsay'ın davranışını saygısızlık olarak nitelendirerek, "Haftada defalarca balık tutan biri olarak izolasyonda bir kere bile bunun için dışarı çıkmadım" yorumunu yaptı.

  • 4

    "BÜYÜK SORUMSUZLUK"

    Bir başka sosyal medya kullanıcısı, "Balık avlamak bir spor değildir. Balık için dışarı çıkmak büyük sorumsuzluk" derken, bir başka takipçi, "Böyle şeyleri Instagram'ınızdan uzak tutmalısınız. Doğruyu yapan balıkçılara saygısızlık" eleştirisinde bulundu.

  • 5

    CEZA VERİLMESİ İSTENDİ

    Bazıları Ramsay'ı evde kalmanın anlamını bilmemekle suçlarken bazıları da "Karantina kuralları zenginleri kapsamıyor galiba, yasaklar sadece biz fakirler için" benzeri yorumlar yaptı. Evden çok fazla çıktığı için Ramsay'ın cezalandırılmasını isteyenler de oldu.

  • 6

    ESNEME KARARINDAN ÖNCE YAPTI

    İngiltere Başbakanı Boris Johnson, mart ayında, vatandaşlarına izolasyon kurallarını açıklarken zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını söylemişti. Balık tutmak spor kabul edilse de insanlara evlerinde yapabilecekleri sporları seçmeleri önerilmişti. Hükümetin bu haftadan itibaren karantina tedbirlerini esnetmeye başlamasıyla birlikte balık tutmak da serbest hale gelmiş olsa da Ramsay balık tutma eylemini ve paylaşımını esneme kararından önce yaptı.

  • 7

    ALDIĞI İLK TEPKİ DEĞİL

    Ramsay ilk olarak, karantina döneminde ailesiyle birlikte Cornwall'deki 4 milyon sterlinlik yazlık evine yerleşmesiyle komşularının tepkisini çekmişti. Bölgede sürekli olarak yaşayanlar, ikinci evleri olanların karantina döneminde taşınmalarını, bölgeye virüs getirme riskinden dolayı tehlikeli görüyor. 

  • 8

    SAHİL GÜVENLİK UYARDI

    Ramsay'ın uzun süren bisiklet sürmeleri, hükümet kurallarına uymaması ve son olarak bisiklet sürerken kırmızı ışık kuralına uymaması, ona olan öfkeyi daha da artırdı. İzolasyon kurallarını hiçe saydığı gerekçesiyle sahil güvenlik görevlilerinden uyarı da almıştı.

  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız