Ünlülerden Trump’ın Müslüman yasağına mavi kurdele protestosu

89. Oscar Ödül Töreni’ne ödüller, yanlış anons skandalı ve kırmızı halı şıklığı kadar bazı ünlülerin yakalarındaki mavi kurdeleler de damga vurdu. Peki ünlüler neden yakalarına mavi kurdele taktı? Mavi kurdelenin anlamı ne? İşte mavi kurdele takan ünlüler ve vermek istedikleri mesaj...

Haberler ntv.com.tr 27.02.2017 - 11:22 Son Güncelleme : 27.02.2017 - 11:24

  • 1
    89. Oscar Ödül Töreni’ne katılan yıldızlardan bazıları yakalarında mavi kurdeleleriyle dikkat çekti.
  • 2

    Ruth Negga, Lin-Manuel Miranda ve Karlie Kloss gibi yıldızlar, ACLU (American Civil Liberties Union-Amerikan Sivil Özgürlükleri Birliği) adlı kişi hak ve özgürlüklerini savunan sivil toplum örgütüne desteklerini göstermek için mavi kurdele takmayı seçti.

  • 3

    Ünlüler, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanlara yönelik yasakçı politikalarına karşı hak ve özgürlükleri savunan ACLU’ya kurdeleyle destek verdi. ACLU, Trump’ın yasaklayıcı politikalarının ardından verilen desteklerle 25 milyon dolara yakın bağış elde etmişti.

    (Fotoğraftakiler: Oyuncu Lin-Manuel Miranda ve  annesi Luz Towns)

  • 4

    Öte yandan ‘The Salesman’ filmiyle en iyi yabancı film Oscar’ını kazanan İranlı yönetmen Asghar Farhadi (fotoğraftaki), Trump yasağını boykot ederek ödülünü almak üzere törene katılmamış ve en iyi kısa belgesel Oscar’ını kazanan ‘The White Helmets’ (Beyaz Kasklar) filminin görüntü yönetmeni Halid Hatib ABD’ye giriş izni iptal edilince töreni İstanbul’dan izlemek zorunda kalmıştı.

  • 5

    Tasarımcı Karla Welch, ‘Loving’ filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu Oscar’ına aday olan Ruth Negga’nın, kırmızı renkteki Valentino imzalı elbisesinin yakasına taktığı mavi kurdele fotoğrafını Instagram’dan paylaşarak, “En çok gurur duyduğum aksesuar” notunu yazdı.

  • 6

    Mavi kurdeleler, yeni geliştirilen “ACLU’nun Yanında Ol” insiyatifini desteklemeyi amaçlıyor. Geçen hafta başlayan kampanya ile Hollywood yıldızları kurdeleleriyle yaklaşık 100 yıldır insan hakları savunuculuğunu üstlenen örgüte desteklerini gösteriyor.

    (Fotoğraftaki: Karlie Kloss)

  • 7
    Besteci Benj Pasek de Oscar'da mavi kurdele hareketine katılanlar arasındaydı.
  • 8
    Mavi kurdelesiyle en dikkat çeken fotoğrafları veren isimlerden biri, 'Loving' filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu Oscar'ına aday olan Ruth Negga oldu.
  • 9
    Yapımcı Harvey Weinstein, yakasında mavi kurdeleleyle Oscar gecesindeydi.
  • 10

    ACLU’nun Donald Trump yönetiminde tehdit altında olduğu düşünülerek daha fazla destek çağrısı yapılıyor. Son olarak SAG Ödül Töreni’nde oyuncu Sarah Paulson, seyircileri UCLA’ya bağış yapmaya çağırmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız