VW stil odaklı SUV geliştiriyor

Volkswagen önümüzdeki üç yıl içinde Range Rover Evoque’a rakip bir araç çıkarmaya hazırlanıyor.

Haberler 09.12.2011 - 16:39

Stil odaklı bu SUV’un görünümü Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilenen Cross Coupe Konsepti ile gösterildi.

VW’nin Ar-Ge patronu Ulrich Hackenberg, Audi A3 ve VW Golf ile aynı platformu temel alan kompakt SUV konseptini, araç için “tepki testi” olarak tanımladı.

Hackenberg, “SUV segmentinin büyüyeceğini ve SUV varyantlarının sayısının artacağını düşünüyoruz. Müşteriler özellikle yüksek oturma pozisyonu nedeniyle sportif, kaslı bir imajı olan SUV’lardan hoşlandıklarını gösteriyorlar” dedi.

Hackenberg Cross Coupe’nin üretime geçtiği takdirde daha sportif üç kapılı versiyon dâhil, birkaç varyantının olacağını söyledi ve konseptin hibrit dört tekerlekten çekiş sisteminin uzun vadede üretime geçebileceğini sözlerine ekledi.

Sistemin her bir aksındaki birer elektrikli motor, otomobile dört tekerlekten çekiş özelliği ve 40 kilometrelik elektrikli menzil sağlıyor.

1,4 litrelik benzinli motora ve yedi vitesli DSG şanzımana bağlı olan sistemin kombine yakıt tüketiminin 100 kilometrede 2,7 litre, CO2 emisyonunun da 65 gr/km olduğu söyleniyor.

Land Rover Range Rover Evoque
Volkswagen’in tasarım şefi Klaus Bischoff ayrıca Cross Coupe’nin stilinin VW’nin gelecekteki SUV’larının ön izlemesini sunduğunu da teyit etti. Özellikle ön kısmın tasarımının yeni Tiguan’ı etkilemesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız