AIDS’le Mücadele’nin başına Sidibe getirildi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM AIDS’le Mücadele Programı’nın başına Michel Sidibe’yi atadı.

Haberler Anadolu Ajansı 20.12.2008 - 16:38

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Sidibe’nin 1995 yılından beri programın başkanlığını yürüten Peter Piot’un yerini alacağı belirtildi. Piot, bu yılın sonunda görevinden ayrılmak istediğini bildirmişti.

Bu arada, Genel Sekreter Ban, 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ban, mesajında AIDS’in dünyada önde gelen 10 ölüm nedeninden biri, Afrika kıtasında ise ilk sıradaki ölüm nedeni olduğunu vurguladı.

AIDS’in yok olmadığını ve bu hastalıkla mücadele çalışmalarının yılmadan devam etmesi gerektiğini belirten Ban, dünyada 3 milyondan fazla insanın tedavi gördüğünü ve günümüzde AIDS’ten ölen insan sayısının azaldığını söyledi.

BM verilerine göre, dünyada halen 33 milyon civarında insan AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıyor ve bugüne dek 25 milyon kişi AIDS’ten dolayı hayatını kaybetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız