Araç kullanırken maç dinlemek tehlikeli

Araç kullanırken bir yandan radyoda maç dinlemek, heyecanlı anlarda tehlike yaratıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 28.05.2009 - 10:42

İngiltere'de Leicester Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı çalışmaya göre, gol, penaltı ve kırmızı kart anları sürücülerde konsantrasyon kaybına ve dikkatsizliğe yol açabiliyor.

Çalışmada, yaklaşık iki milyon sürücünün radyoda spor karşılaşması dinlerken kaza yaptığı ya da kısa süreli direksiyon hakimiyetini yitirdiği belirlendi.

Simülatör üzerinde katılımcıların davranışını inceleyen uzmanlar, maç dinleyen futbolseverlerin araç kullanırken hızlandığını, birden yavaşladığını, solladığını ve başka araçlara fazlaca yaklaştığını saptadı.

Araştırmacılardan Profesör Michael Pont, araç kullanırken telefonla konuşmanın kazaya yol açtığının genel kabul gördüğünü hatırlatarak, radyoda spor karşılaşması dinlemek gibi diğer faaliyetlerin de benzer etkileri olabileceğini söyledi.

Pont, özellikle tansiyonun yüksek olduğu maçlarda, bu çalışmanın konusu olan davranışlar üzerindeki etkilerin çok belirgin olduğu sonucunu elde etiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız