Atatürk Havalimanında 'Zika virüsü' bilgilendirmesi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Atatürk Havalimanında, Zika virüsünün görüldüğü ülkelere seyahat edecek yolculara bilgi veriyor.

Haberler Anadolu Ajansı 10.03.2016 - 15:40 Son Güncelleme : 10.03.2016 - 15:43

Zika virüsünün sık görüldüğü ülkelere gidecek yolcuların bulunduğu terminallere gelen ekipler, burada hastalıktan korunma yollarına ilişkin broşürler dağıtarak, yolculara bilgi veriyor.

Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Dr. Aykut Yener Kavak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu hastalığın özellikle Orta ve Güney Amerika'da bir endemiğe yol açtığını ifade ederek, "Dünya Sağlık Örgütü, 1 Şubat'ta tüm üye ülkelerine bunun bir halk sağlığı acil durumu olduğunu duyurdu" diye konuştu.

Kavak, Atatürk Havalimanında da tedbirlerin artırıldığını, özellikle virüsün sık görüldüğü bölgelere seyahat eden yolcuları bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız