Bağış çocukları kardeşlerinin izini sürüyor

Başkalarının spermi veya yumurtasıyla çocuk sahibi olan ailelerin, aynı genetik materyali kullanan diğer ailelerin dünyaya getirdikleri çocukları merak ederek aramaya başladıkları ortaya çıktı.

Haberler Anadolu Ajansı 25.02.2009 - 16:06

Human Reproduction dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, çocuklarının başka ailelerce dünya getirilmiş "kardeşlerini" arayan ailelerden bazıları, 50'den fazla çocuğa ulaşabiliyor.

Araştırmanın başkanlığını yapan Cambrigde Üniversitesi Aile Araştırma Merkezinden Tabitha Freeman, giderek daha çok ailenin, çocuklarının başka anne-babadan dünyaya gelmiş kardeşlerini aradığını belirtti.

Freeman, ailelerin genellikle bağışlanan yumurta veya spermle dünyaya gelmiş 10'un üzerinde çocuk bulabildiğini belirterek, bir ailenin çocuklarına tam 55 kız ve erkek kardeş bulduğunu bildirdi.

Araştırmacılar, tek bir donorün yumurta veya sperminin defalarca kullanılmasının bir süre sonra yetkililerce ele alınması gereken bir mesele olduğunu söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız