"Başbakan da Karatay prensiplerini uyguluyor"

Beslenme uzmanı Canan Karatay, Başbakan Davutoğlu'na da Karatay prensipleri uygulandığını ifade etti.

Haberler İHA 22.04.2015 - 12:35

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da Karatay prensipleri uygulanıyor."

Açıklama, Prof. Dr. Canan Karatay'dan geldi. Karatay, yeni kitabının tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karatay, önerdiği beslenme kriterleri için Başbakan Davutoğlu'nu örnek gösterdi.

Karatay, "Başbakanımız yakışıklı, şık, genç, dinç, gayet sağlıklı gözüküyor. Karatay prensipleri uygulanıyor. Her şeyi doğal yiyor, ‘Pakete girmiş hiçbir şeyi yemiyorum’ diyor. Doktoru da ‘Marketten de hiçbir şey almıyor’ diyor. Ben bunu söylüyorum, ben yanlış bir şey söylemiyorum" diye konuştu.

"BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"

Sağlık Bakanlığı’nın televizyon ekranına çıkacak olan uzman hekim ve doktorlara getirilecek sertifika zorunluluğuna da değinen Karatay, "Bakanlığın çıkaracağı bir kural varsa bekleyip göreceğiz. Karar ne ise ona uyarız" dedi. 

"ŞEKER YÜKLEME ZARARLI"

Bakanlığın açıklamasının aksine, hamilelere şeker yükleme uygulamasının zararlı olduğu görüşünü yineleyen Karatay şunları kaydetti:

"Gebelerin bayılmasına karşıyım. Çünkü çok büyük zararları oluyor. Şeker hastalığı yani gebelik şekeri dediğimiz gebelik şekeri ciddi bir rahatsızlık, ciddi bir hastalıktır. Onun için önlem almamız lazım diye düşünüyorum. Ayrıca gebelik şekerinin tanısının konulabilmesi için çok daha kolay yollar varken niçin o yapılıyor diye ona itiraz ediyorum. Tabi bakanlığın kendi tutumudur."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız