Glutensiz diyette obezite riski

Uzmanlar daha fazla yağ ve daha az protein içerdiği gerekçesiyle glutensiz diyetin obetize riski taşıdığını ifade etti.

Haberler ntv.com.tr 11.05.2017 - 10:57

Dünyada ortalama her yüz kişiden birinde görülen çölyak hastalığının beslenme biçimi glutensiz diyet günden günde yaygınlaşıyor. Marketlerde satılan glutensiz ürünlere ilişkin bir çalışma yapan Avrupa Pediatrik Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Topluluğu araştırmacıları bulgularını paylaştı.

Glutensiz yiyeceklerin türdeşlerine göre enerji açısından daha yoğun olduğu belirtildi. Ancak öte yandan glutensiz gıdalarda, diğer ürünlere göre daha fazla yağ ve genellikle daha az protein bulunnması nedeniyle obezite riskinin de yüksek olduğu ifade edildi. Örneğin araştırma ekibi, glutensiz ekmekte normal ekmeğe göre iki kat daha fazla yağ bulunduğunu tespit etti. Aynı şekilde incelenen bisküvilerde de yine daha fazla yağ ve daha az protein bulundu.

Araştırma ekibinden Calvo Lerma, glutensiz diyetin obezite riskini önemli ölçüde arttırdığını belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız