Hastalıklara karşı ‘süper brokoli’

İngiliz bilim insanları brokolinin içindeki, sağlığa yararlı doğal maddeleri artırarak ‘süper brokoli’ geliştirdi. Süper brokoli bazı kanser türleri ile kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde yararlı olabiliyor.

Haberler 04.10.2011 - 09:58

Süper brokoliyi, İngiltere'deki John Innes Merkezi ve Norwich Gıda Araştırmaları Enstitüsü'nden bilim insanları geliştirdi.

1983'te doğal olarak yüksek seviyede glükofaranin maddesini içeren yabani brokolinin bulunmasından yola çıkan bilimciler, normal brokoliye benzeyen, ancak bu maddeyi 2-3 kat fazla içeren "süper brokoli”ye "Beneforte" adını verdi.

Araştırmacılar "Beneforte"nin sülforafan seviyesini normal brokoliden 2-4 kat artırdığını belirtti.

İngiltere'de satışa sunulmaya başlayan bu brokolinin suda az haşlanarak ya da hafif ateşte az pişirilerek yenmesi tavsiye ediliyor.

Glükofaranin, brokoli ve aynı gruptaki sebzelerde bulunan sülforafan maddesini, bağırsak florasıyla birleştiğinde aktif hale getirme özelliğine sahip.

Daha önce yapılan birçok araştırma sülforafanın kronik iltihapları azalttığını ve bazı kanser türleriyle savaştığını göstermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız