HIV pozitif cerrahlara işe dönme izni

İngiliz Sağlık Bakanlığı, HIV pozitif olan diş hekimi ve cerrahların çalışma yasağını kaldırmayı planlıyor.

Haberler 02.12.2011 - 12:21

Bir hastanın diş hekimi veya cerrahtan virüsü kapma olasılığının beş milyonda bir olduğunu saptayan araştırmadan yola çıkan bakanlık, yasağın kalkması için önceki gün öneride bulundu.

Habertürk’te yer alan habere göre bakanlık yetkilileri, “Dahiliye mütehassısları, ebeler ve hemşireler yasaklı değil. Şimdiye kadar İngiltere’de bir sağlık çalışanından HIV bulaşan bir hasta yok. Yasağı kaldırmak istiyoruz” dedi.

110 DOKTOR KARARI BEKLİYOR
2006 yılından beri sağlık çalışanlarına düzenli olarak kan testi uygulayan İngiltere’de yasağın kalkıp kalkmayacağı önümüzdeki yıl kesinleşecek. Yasak kalkarsa çalışamayan 110 HIV pozitif cerrah ve diş hekimi görevlerinin başına dönecek.

Avusturya, Belçika, Kanada, İsveç ve Fransa’da HIV pozitif sağlık çalışanlarının ameliyata girip giremeyeceğine ilgili hastane karar veriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız