Nar meme kanseri riskini azaltıyor

Narın içindeki "ellagitannins" adlı kimyasalların, kanser hücrelerinin çoğalmasına sebep olan östrojen hormonunun üretimini engellediği belirlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 05.01.2010 - 17:10

Araştırmanın, meme kanserine karşı yeni ilaçların geliştirilmesinin yolunu açabileceğini belirten bilimadamları, bu esnada bu mevyeyi daha çok tüketmenin yararlı olabileceğini kaydettiler.

Daily Telegraph'taki habere göre uzmanlar, faydası olması için bu kimyasallardan ne kadar gerektiğini henüz bilmediklerini belirttiler. Ohio Devlet Üniversitesi Dahiliye Bölümü profesörü Gary Stoner, araştırmada, etki göstermesi için "görece yüksek seviyede ellagitannin bileşimine" ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Araştırma, Amerikan Kanser Araştırma Kurumunun yayın organı "Cancer Prevention research"de yayınlandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız