'TheraFlu forte' için toplatma kararı

Sağlık Bakanlığı, grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ’TheraFlu forte’ isimli ilacın bir serisi için toplatma kararı aldı.

Haberler ntv.com.tr 27.11.2014 - 17:41

Üretici ilaç firması tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu ilacın 'K0984' serisi için 'kapalı blister içerisindeki tablet üzerinde nokta şeklinde bir siyahlık' tespit edilmesi nedeniyle 2. Sınıf B düzeyine çekme kararı verdiği belirtildi.

Açıklamada, eczanelerin ve ilaç depolarıyla diğer sağlık kuruluşlarının, İlaç Takip Sistemi’nde (İTS) satılamaz konumunda olan 'K0984' serisindeki ''TheraFlu forte'' adlı ilacı ilgili ilaç firmasına en kısa sürede iade etmeleri istendi.

'K0984' serisi için geri çekme işlemi yapılan ''TheraFlu forte'' adlı ilaç, grip ve soğuk algınlığına bağlı ateş ile nezlenin semptomatik tedavisinde kullanılıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız