Yemek seçmek genetik olabilir

Doğru beslenme sağlık için büyük önem taşıyor. Çocuklarının yemek seçmesi ise birçok ebeveyinin kabusu olabiliyor. ABD'deki bir üniversitedeki yapılan araştırmaysa "yemek seçmenin köklerinin" kısmen genlerde olabileceğini ortaya koydu.

Haberler NTV Haber 05.10.2017 - 11:12

Yemek seçmek kısmen genetik olabilir. Bu açıklama ABD'nin Urbana-Şampeyn Üniversitesi araştırmacılarına ait. 153 çocuk ile çalışan uzmanlar, yemek seçen ve huysuzlananların iki farklı gene sahip olduklarını fark etti.

Araştırmacılara göre bu genlerden ilki çocukların tat alma hassasiyetinin normalden yüksek olmasına yol açıyor.

Özellikle acı tatları çok güçlü hisseden çocuk bir çok yiyeceği sevmiyor. "tas2r38" ve "ca6" olarak kodlanan genlere sahip kişilerin bu sebeple acı yemeyi sevmediği belirtiliyor.

İkinci gense çocuğun yemek yerken huysuzlanmaya daha yatkın olmasına yol açıyor. Ancak uzmanların bir de uyarısı var; Yemek seçmenin sadece genetik ile açıklanamayacağını, yetiştirme tarzının da çok önemli olduğunu belirtiyorlar.

Genetik olarak yemek seçmeye yatkınlığı olan çocukların da doğru yeme alışkanlıklarını kazanabileceği, ancak daha fazla sabır gerektiği ifade ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız