Elizabeth Freeman’ın hayatı film oluyor

Açtığı dava ile Massachusetts eyaletinde köleliğin dolaylı olarak kaldırılmasını sağlayan Elizabeth Freeman’ın hayatı beyazperdeye aktarılıyor.

Haberler 03.04.2018 - 17:14

Octavia Spencer

Elizabeth Freeman’ın hayatı, Oscar ödüllü oyuncu Octavia Spencer’ın yürütücü yapımcılığında film oluyor.

“Mumbet” filmi, 2011 yapımı “Part Time Fabulous” filminin yönetmeni Alethea Root tarafından yönetilecek. Senaryo ise ödüllü “Wunderkinder” filminin senaristi Stephen Glantz’in imzasını taşıyacak. Kim Waltrip’in yapımcılar arasında yer aldığı filmin oyuncu kadrosuna dair bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Film, Jana Laiz ve Ann-Elizabeth Barnes ikilisi tarafından yazılan “A Free Woman on God’s Earth” kitabından uyarlanıyor.

Elizabeth Freeman

Elizabeth Freeman, yeni onaylanan eyalet anayasasında geçen “Her insan özgür ve eşit yaratılmıştır”, ibaresini duyduktan sonra özgürlük davası açan ve kazanan ilk Afro Amerikalı köledir.

Bu davayla birlikte, 1781 yılında Massachusetts Eyaleti Yargıtayı, köleliğin eyalet anayasasıyla tutarsız olduğuna hükmetmiştir.

Bu karar ile birlikte Massachusetts eyaletinde kölelik dolaylı olarak kaldırılmıştır. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız