Atatürk'ün anısına Selanik'e yürüyor (Edip Uras'ın #ÜçYolculuk projesi)

Edip Uras, Mustafa Kemal Atatürk anısına bir yürüyüşe başladı. Uras, 15 Nisan’da İstanbul’dan başladığı yolculuğunda, 660 km mesafeyi 33 günde, 19 Mayıs’ın tam 100’üncü yıldönümünde Selanik’te Mustafa Kemal'in doğduğu evde tamamlayacak.

Haberler ntv.com.tr 07.05.2019 - 15:58

#ÜçYolculuk adını verdiği yürüyüşünü, her gün Nutuk’tan bir bölüm okuyarak sosyal medya hesaplarında paylaşan Edip Uras, amacının geçmiş, şimdi ve gelecek arasında bir köprü kurmak olduğunu belirtiyor.

‘Sadece tarihi okumak ve farkındalık yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda bireysel, ailevi ve toplumsal olarak çıkaracağımız derslere ve ‘Atatürk gibi düşünme'ye kapılar açmaya çalıştığını’ belirten Uras, Kişisel ve Kurumsal Danışmanlık yapıyor.
Edip Uras her gün 21.00’da Instagram hesabından canlı yayın yaparak, gün içerisinde yaşadıklarını takipçilerine aktarıyor.
Uras’a göre; “Üç Yolculuk, aslında hepimizin sürekli içinde olduğu geçmiş, şimdi ve gelecek döngülerini temsil ediyor. Atatürk’ün hayata veda ettiği Dolmabahçe Sarayın’ndan başlayan İstanbul - Selanik yolculuğu da üç yolculuğu birden içeriyor. Geçmiş yolculuğunda Mustafa Kemal‘in kaleminden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolculuğunu, şimdi de 660 kilometrelik yol maceralarını, gelecek için ise bu iki yolculuktan aldığımız ışığı nasıl yansıtacağımızı anlamaya çalışıyoruz.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

Mobil Uygulamalarımız