Bayanlar Fransa'yı devirdi

Türkiye, Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu 3. Etep karşılaşmasında Fransa'yı 3-1 mağlup etti.

Haberler Anadolu Ajansı 07.06.2009 - 01:27

ANKARA - Voleybol Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu 3. Etep karşılaşmasında Türkiye, Fransa'yı 3-1 yendi.

Ankara Atatürk Spor salonu'nda yapılan karşılaşmanın ilk seti çekişmeli mücadeleye sahne olurken, ilk teknik molayı 8-5 önde geçen ay-yıldızlılar, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Fransa, setin sonlarına doğru hücumdaki etkili oyunuyla aradaki farkı kapatmaya çalışsa da milliler ilk seti 25-21 önde tamamladı.

Milli takım, ikinci sette etkili Fransa blokları karşısında sadece Neslihan ile sayı buldu. Arka alandan iyi manşet çıkartan konuk ekip ilk teknik molayı 8-5 önde tamamladı. Savunmada oldukça kötü bir performans ortaya koyan ve manşet çıkartmakta zorlanan sultanlar, ikinci teknik molayı da 12-16 geride tamamladı. Hücum organizasyonlarında Naz ile skorda dengeyi sağlamaya çalışan milliler, Neslihan ile Seda'nın oyundan düşmesiyle bu isteğini gerçekleştiremedi ve büyük bir çekişmeye sahne olan ikinci seti Fransa 26-24 kazandı.

Üçüncü sette üstün bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlılar ilk teknik molayı 8-3, ikinci teknik molayı 16-7 önde geçti. Milliler baştan sona önde götürdüğü bu seti 25-16 önde bitirdi.

Manşet hatalarına sahne olan dördüncü sette ay-yıldızlılar, Duygu-Naz-Esra üçlüsü ile bloklarda etkili oldu. Sultanlar setin ilk teknik molasını 8-7 önde tamamladı. İkinci teknik molayı da 16-11 önde tamamlayan milliler seti 25-18 maçı ise 3-1 kazandı.

Ay-yıldızlılar Avrupa Ligi A Grubu 3. Etap maçında Fransa ile 7 Haziran Pazar günü bir kez daha mücadele gelecek.

TÜRKİYE: 3 - FRANSA: 1
Salon: Atatürk
Hakemler: T. Shaino (İsrail) xx, S. Manojlovic (Sırbistan) xx
Türkiye: Neslihan xxx, Neşve x, Esra xx, Seda xx, Duygu xx, Naz xx (Gülden xx, Melis xx, Asuman xx, Polen xx, Büşra xx)
Fransa: Camara x, Kloster xx, Rybavzewski x, Lienard xx, Orle xx, Faesch x (Ortscitt xx, Volle x, Dembele ?)
Setler: 25-21, 24-26, 25-16, 25-18
Süre: 96 dakika 24, 28, 21, 23

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız