Coucerio: Gol atacağımıza inandık ve başardık

Sahasında Eskişehirspor'a karşı uzatma dakikalarında attığı golle beraberliği kurtaran Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Coucerio, son saniye kadar gol atacaklarına inandıklarını ve sonucunda bunu başardıklarını söyledi.

Haberler 28.02.2010 - 17:25

Turkcell Süper Lig'de karşılaşmanın uzatma dakikalarında bulduğu golle Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan Gaziantepspor'un teknik direktörü Jose Coucerio, zor bir durumdan maçı böyle bir skora getirdiklerini ama ilk kez böyle bir şeyi gerçekleştirmediklerini söyledi.

Coucerio, karşılaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede, maçın hakemin bitiş düdüğü ile sona erdiğini, bugün de böyle olduğunu, son saniyeye kadar gol atmaya inandıklarını belirtti.

Portekizli teknik adam, ''Biz ilk kez böyle bir şeyi gerçekleştirmiyoruz. Rakibimiz karşısında zor bir durumdan maçı 1-1'e getirdik. Sahanın kötü şartlarını herkes gördü. Bu yüzden ilk golü atan takım avantajlı duruma geçecekti. Birçok kez pozisyona girmeye çalıştık, yediğimiz golün ardından golü aradık ama pozisyonları değerlendiremedik. Golü daha erken bulmayı çok isterdik ama bunu gerçekleştiremedik. Ekibim golü son dakikaya kadar aradı. Sürekli pozisyonlar üretti, son ana kadar maçı bırakmadı. İkinci yarıda Eskişehirspor kendi sahasına çekildi ve kontratak oynamak istedi'' diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı ekibini Brezilyalı futbolcusu Jorginho ise ilk yarının hemen başında kötü bir gol yediklerini, o golden sonra da maçın son saniyesine kadar mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, ''Birçok fırsat yakaladık ama top bir türlü kaleye girmek istemedi. Ne mutlu ki hiç değilse son saniye golüyle beraberliği yakaladık'' ifadelerini kullandı.

ÇALIMBAY: BİTİŞ DÜDÜĞÜ ÇALMADAN MAÇ BİTMİYOR
Eskişehirspor teknik direktörü Rıza Çalımbay da, galibiyet için geldikleri bir deplasmanda son anda yedikleri gollü 3 puanı bıraktıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Çalımbay, Gaziantep deplasmanına gelirken mutlak galibiyet hedeflediklerini, nitekim öne geçmeyi başardıklarını ancak ağır saha şartlarının azizliğine uğrayarak son anda galibiyetle ayrılamadıklarını belirtti.

Çalımbay, ''Buraya gelirken galibiyetten başka bir düşüncemiz yoktu. Zaten maçın hemen başında oynadığımız galibiyete yönelik oyunla 1-0 öne geçtik. Öne geçmemizin ardından başka pozisyonlarda bulduk ama değerlendiremedik. maçın sonlarına doğru Gaziantepspor kendi evinde oynamanın verdiği güvenle saldırmaya başladı, tüm riskleri aldı. Biz daha avantajlaydık, ileride daha fazla çoğalabilseydik, girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilip, son pasları daha iyi kullanabilseydik maçın sonucu daha farklı olabilirdi'' diye konuştu.

Rakibin son dakikada attığı golde hiçbir oyuncusuna kızmadığını ifade eden Çalımbay, ''Çünkü, sahanın azizliğinden dolayı üç futbolcumun birden ayağı kaydı ve oyundan düştü. Orada ister istemez pozisyon oluştu, tabii bu bizim adımıza bir talihsizlikti ama maçta bunlar olabiliyor. Hakem bitiş düdüğünü çalmadan maç bitmiyor. Gaziantepspor maçı zor bir deplasman. Buradan 3 puanla dönebilirdik ama bir puanla yetinmek zorunda kaldık, üzgünüz. Ağır sahada mücadeleden dolayı futbolcularımı kutluyorum. Puan aldığımız için mutluyuz, üç puan alsaydık, daha fazla mutlu olacaktık. Artık yapacak birşey yok. Önümüzde 10 maç daha var. bütün hedefimiz yukarlarda kendimize iyi bir yer edinmek. Bunu gerçekleştirebilmekte elimizde'' şeklinde konuştu.

Futbol Murat da, takım ve rakip takımı ağır sahada gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlayarak, ''Arkadaşlarımı bugün ağır saha şartlarında inanılmaz derecede mücadele ettiler. Gaziantepspor ve Eskişehirsporlu futbolcular futbol oynamak için sahaya çıkmışlardı, nitekim oyunu çirkinleştirmeden mücadele ettiler. Ağır zeminde her iki takım da centilmence mücadele etti. Sahaya galibiyet için çıkmıştık ancak son dakikadaki gole engel olamadık. Deplasmanda alınan bir puanda iyidir ama kaçan 3 puana da da üzülüyoruz'' diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız