Daum: Gereken dersi alacağım

Ligdeki ilk yenilgisini Gaziantep deplasmanında alan Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum, "Hatayı kendimde ararım. Bu yenilgiden özellikle ben ders alacağım" dedi.

Haberler 18.10.2009 - 20:10

Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Gaziantepspor’a uzatma dakikalarındaki golle 2-1 yenilen Fenerbahçe’de, teknik direktör Christoph Daum, bu yenilgiden gereken dersleri çıkardıklarını söyledi.

Daum, ''Maç içinde futbolcularıma ulaşamadım. İlk gole dek çok net pozisyon vermedik. Boş alanları iyi kullanamadık. Bunları başarsaydık galip gelebilirdik. Maç içinde futbolcularıma ulaşmakta zorluk çektim. Ben ilk olarak hatayı kendimde ararım. Bu yenilgiden özellikle ben ders alacağım. Andre Santos'u oyuna alarak ilerde daha etkin olmak istedik ama yapamadık'' diye konuştu.

Gaziantepspor deplasmanının çok zor olacağını bildiğini, rakibin pozisyonlarını iyi değerlendirdiğini ifade eden Daum, ''Bunun zor maçlardan biri olacağını daha önce de ifade etmiştim. 1-0'dan sonra baskı kurmalıydık ama bunu başaramadık. Skoru 2'ye çıkarmalıydık. İyi organizasyon yapamadık. Rakip, alanı bizden daha iyi kullandı. Ama bu maçtan gereken dersleri çıkarmalıyız. Diğer maçlara daha güçlü çıkacağız'' dedi.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor'da ise, teknik direktör Jose Coucerio, bu galibiyeti çok istediklerini ve son dakikalarda buldukları golle kazandıkları için mutlu oldukların söyledi.

Jose Coucerio, ligde 8 haftadır yenilmeyen bir ekibe karşı oynadıklarını, rakibin çok güçlü olduğunu, maçın başından beri galip gelmek için mücadele ettiklerini bildirdi.

''Son dakikada da olsa kazanmasını bildik'' diyen Coucerio, ''Bu sezon başladığından beri birçok sorunla boğuşuyoruz. Ama baktığınız zaman bu galibiyet 3 puan değerinde. Umarım aldığımız bu galibiyet ekibimize moral ve güven kazandırır. İlk yarıyı 1-0 yenik kapattık. İkinci yarıya çıkarken iki şey yapmalıydık; hem gol atmak hem de gol yemememiz gerekiyordu. Tabii maçın ilerleyen dakikalarında oyunu riske ettik. Fenerbahçe'nin kontraataklarla geleceğini biliyorduk. Türkiye'nin kontraatağa en iyi çıkan bir ekibiyle oynadık. Maçın ikinci yarısında kontrol tamamıyla bizim elimizdeydi. Birçok gol pozisyonu bulduğumuzu düşünüyorum. Tabii ki uzatma dakikalarında bulduğumuz gol bizi fazlasıyla mutlu etti. Önemli olan bu maçtan 3 puan almamız. Çalışmayı sürdüreceğiz'' dedi.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında attığı golle takımını galibiyete taşıyan Julio Cesar De Souza ise antrenmanlarda sürekli çalıştığını, attığı golün benzerlerini antrenmanlarda sürekli attığını belirterek, ''Antrenmanları izleyen gazeteciler bu tip pozisyonları çalıştığımı iyi bilirler. Belki tribünlerde oturan gazeteciler bunu değerlendireceğimi bilmişlerdir. Daha önce de gol attım, ama attığım bu gol çok değerliydi'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız