Efes sonuncu oldu

Efes Pilsen, Euroleague Top 16 Turu’ndaki son maçında Montepaschi Siena’ya deplasmanda 93-87 yenildi ve F Grubu’nu son sırada noktaladı.

Haberler Ntvspor 11.03.2010 - 23:38

Euroleague’de çeyrek finale yükselme şansı geçtiğimiz hafta Real Madrid’e yenilerek kaybeden Efes Pilsen, F Grubu’ndaki son maçında İtalya temsilcisi Montepaschi Siena’ya konuk oldu.

Efes Pilsen 13 sayı geriden gelerek son çeyrekte öne geçmeyi başarmasına rağmen sahadan 93-87 yenik ayrıldı. Bu sonuçla Efes Pilsen, F Grubu’nu son sırada tamamladı.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. İlk 5 dakikayı 14-10 önde geçen Efes Pilsen, savunmada sıkıntı yaşayınca Siena’nın farkı kapatarak öne geçmesine engel olamadı ve ilk çeyreği de 26-18 geride kapattı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Nachbar ve Rakocevic’in devreye girmesiyle farkı eriten lacivert beyazlılar, skora 27-27 eşitlik getirdi. Sato ve Hawkins’le kontrolü yeniden ele alan Siena, soyunma odasına 50-40 üstün gitti.

İkinci yarıya 4-0’lık seriyle başlayan Efes, Hawkins-Sato ikilisini,durdurmayı başaramayınca ev sahibi takım farkı 13 sayıya kadar çıkarttı. Thornton’ın çabalarıyla ayakta kalmayı başaran temsilcimiz, son çeyreğe 73-68 geride başladı.

Son çeyreğe Sinan Güler’in 3 sayılık basketiyle giren lacivert beyazlılar, farkı 2 sayıya indirdi. Charles Smith’le bir basket daha bulan Efes, skoru 76-76 yaptı. Temsilcimiz 77-76 öne geçmeyi başarsa da son 3 dakikada üstünlük birkaç kez el değiştirdi. Kalan bölümde oyunu kontrol etmeyi başaran Siena, sahadan 93-87 galip ayrıldı.

Siena'da Sato 22 sayı - 5 ribaund - 2 top çalmayla, Hawkins de 22 sayı - 3 ribaund - 2 asist - 2 top çalmayla oynadı.

Efes Pilsen'de ise Charles Smith 15 sayı - 3 ribaund - 3 asist - 3 top çalmayla, Thornton da 14 sayı - 5 ribaundla mücadele etti.

Öte yandan çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. İşte çeyrek final eşleşmeleri:

Asseco Prokom - Olympiakos
CSKA Moskova - Caja Laboral
Partizan - Maccabi Electra
Barcelona - Real Madrid

Euroleague 2009-2010 sezonu gruplar, fikstür ve puan durumu...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız