Galatasaray'a kazanmak için tek gol yetmiyor

Galatasaray, bu sezon hiçbir resmi maçta tek gollü galibiyet elde edemedi. Sarı-kırmızılı ekip, 2 ve üstü gol attığı 15 resmi maçı ise kazanma başarısı gösterdi.

Haberler 03.11.2009 - 12:04

İSTANBUL - Galatasaray Futbol Takımı, bu sezon galip geldiği resmi müsabakaları en az 2 gol atarak kazanabildi.

Sezona iyi başlayan, ancak son haftalarda düşüş yaşayan sarı-kırmızılı takım, özellikle hücumda üretken olamadığı maçlardan başarısız sonuçlarla ayrıldı.

Savunmasında bu sezon ciddi sıkıntılar yaşayan ve çok gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, buna rağmen bol gol atarak bu zaafiyetini giderirken, gol noktalarında etkisiz kaldığı karşılaşmaları ise kazanma başarısı gösteremedi.

Turkcell Süper Lig'de 11, UEFA Avrupa Ligi'nde 9, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 olmak üzere toplam 21 resmi karşılaşmanın 15'ini kazanan Galatasaray, galip geldiği maçlarda rakiplerine 2 ve üstü gol attı.

Çıktığı 6 karşılaşmada fazla gol sevinci yaşayamayan Galatasaray, bu karşılaşmalarda olumsuz sonuçlar elde etti. Rakip fileleri sadece 1 kez havalandırdığı 5 karşılaşmanın 4'ünden beraberlikle ayrılan ''Cim Bom'', 1'ini ise yitirdi. Galatasaray, 3 puan kaybettiği 1 karşılaşmada ise gol atma başarısı gösteremedi.

TURKCELL SÜPER LİG
Turkcell Süper Lig'e etkili bir başlangıç yapan ve ilk 6 haftada yaptığı karşılaşmaları kazanarak, en iyi sezon başlangıcını yapan Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakiplerinin ağlarına bol gol bıraktı.

Ancak, ligin 7. haftasında 3-0 kaybettiği ve bu sezon ilk yenilgisini aldığı Ankaragücü maçı sarı-kırmızılı takımın gol bulamadığı tek resmi karşılaşma özelliğini taşıdı.

Ali Sami Yen Stadı'nda 1-1 berabere sonuçlanan Eskişehirspor karşılaşmasıyla, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanan derbi maç, Galatasaray'ın ligde 1'er gol bulduğu mücadeleler oldu.

G.Saray'ın, ligde yaptığı 11 karşılaşmadan aldığı sonuçlar şöyle:

Gaziantepspor-Galatasaray: 2-3
Galatasaray-Denizlispor..: 4-1
Galatasaray-Kayserispor..: 4-1
Ankaraspor-Galatasaray...: 0-2
Galatasaray-Beşiktaş.....: 3-0
Kasımpaşa-Galatasaray....: 1-3
Galatasaray-Eskişehirspor: 1-1
Ankaragücü-Galatasaray...: 3-0
Galatasaray-Trabzonspor..: 4-3
Fenerbahçe-Galatasaray...: 3-1
Galatasaray-Sivasspor....: 2-0

UEFA AVRUPA LİGİ
UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı 9 resmi karşılaşmadan 6 galibiyet, 3 beraberlik alan Galatasaray, zaferle ayrıldığı maçlarda rakiplerine büyük üstünlük sağladı.

Sarı-kırmızılı takım, kazandığı bu 6 karşılaşmada rakip fileleri 2 ve üstü gollerle havalandırdı. Galatasaray, beraberlikle ayrıldığı 3 karşılaşmada ise sadece 1'er gol bulabildi.

''Cim Bom'', bu sezonun en farklı galibiyetini ise UEFA Avrupa Ligi'nde 6-0 ile Maccabi Netanya karşısında aldı.

Sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi'nde şu sonuçları aldı:

Tobol-Galatasaray...........: 1-1
Galatasaray-Tobol...........: 2-0
Maccabi Netanya-Galatasaray.: 1-4
Galatasaray-Maccabi Netanya.: 6-0
Galatasaray-Levadia.........: 5-0
Levadia-Galatasaray.........: 1-1
Panathinaikos-Galatasaray...: 1-3
Galatasaray-Sturm Graz......: 1-1
Galatasaray-Dinamo Bükreş...: 4-1

Galatasaray ayrıca, Ziraat Türkiye Kupası play-off maçında Bucaspor ile sahasında yaptığı karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız