Galatasaray'da Hüseyin farkı: 80-68

Galatasaray Cafe Crown, Eurochallenge Kupası F Grubu'nda Belçika'nın Dexia Mons Hainaut takımını İstanbul'da 80-68 yenerek üçüncü galibiyetini elde etti.

Haberler 07.01.2009 - 16:33

Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı, FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası (F) Grubu'ndaki 5. maçında Belçika'nın Dexia Mons Hainaut takımını 80-68 yendi.

Maça iyi başlayan Galatasaray Cafe Crown, Zizic ve Graves'in pota altındaki etkili oyunuyla 6. dakikada 12-6 üstünlük sağladı. Konuk ekip, Nesbitt ile skor üretirken, sarı-kırmızılılar, Hüseyin'in de skora katkısıyla ilk periyodu 22-17 önde kapadı.

Maçta dengenin sağlandığı ikinci periyotta Galatasaray Cafe Crown, Atkins ve Hüseyin'in hücumdaki etkili performansıyla 16. dakikada 8 sayı farka (31-23) ulaştı.

Bu dakikadan sonra duraklayan sarı-kırmızılılar, rakibinin iyi savunması karşısında sayı üretmekte zorlandı. 4 dakikada 7-0'lık seri yakalayan Belçika temsilcisi, son dakikaya girerken farkı eritti ve skoru 31-30'a getirdi. İlk yarı Galatasaray Cafe Crown'ın 33-30 üstünlüğüyle kapandı.

İkinci yarıda maça ortak olan konuk takım, Potter'in dış atışlardan ürettiği sayılarla maçta ilk kez 24. dakikada 39-37'lik skorla öne geçti. 3. periyotta büyük çekişme yaşanırken, Cüneyt'in dış atışlardaki skorer oyunuyla sarı-kırmızılılar bu periyodu da 56-52 üstün tamamlandı.

Son periyotta konuk ekip iyi savunma yaparken, Galatasaray Cafe Crown'ı da dış atışlara zorladı.

Dengede geçen son periyodun son 2 dakikasına ev sahibi ekip 70-67 önde girdi. Maçın son dakikalarında kritik hücumları değerlendiremeyen Belçika ekibi karşısında, son dakika içinde Hüseyin ve Graves'le 3 sayılık basketler bulan Galatasaray Cafe Crown, maçı 80-68 kazandı.

Hüseyin Beşok, 23 sayı, 13 ribaunt ve 3 asistle maçın en etkili oyuncusu oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız