Helvacı: Daha iyisi de olacak

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılı takımın her hafta daha iyi oynayıp, daha iyi sonuçlar alacağını söyledi.

Haberler 21.08.2009 - 02:05

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, takımlarının ilerleyen haftalarda daha iyi olacağını söyledi.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Estonya'nın Levadia takımını 5-0 yendiği karşılaşmadan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Helvacı, takımlarının iyiye gittiğini belirterek, ''Takımımız yavaş yavaş oturacak. Her hafta daha iyi oynayıp, daha iyi sonuçlar alacağız. Bugün oynadığımız rakip ayarımızda değildi ama dişli bir takımdı. İlk 20 dakika zorlu mücadele oldu. Galatasaray yetenekli oyuncularıyla oyunu çevirdi. Farklı skor sonucunda zannediyorum ki, Tallin'de daha rahat bir maç izleyeceğiz'' dedi.

Bugün ilk defa takımda yer bulan Elano'nun performansı konusundaki sorular üzerine Mehmet Helvacı, Brezilyalı oyuncunun kısa bir süre oynadığını ifade ederek, ''İlk maçıydı, çok fazla bir şey beklememek lazım. Orta sahada yaptığı mücadeleyi gördük. Umarım 90 dakika oynadığında gerçek görüntüsünü ortaya koyacak'' diye konuştu.

Helvacı, geçen hafta yaptığı ''Taraftarın 'En büyük transfer Haldun Üstünel' şeklindeki tezahüratına kızıyorum. Çünkü Haldun Üstünel transfer değil, altyapıdan'' şeklindeki demecinin yanlış değerlendirildiğini belirterek, ''Söyleyecek bir şey yok. Bu gayet gereksiz bir şekilde speküle edildi. Ben bir şaka yapmıştım. Onu da defalarca açıkladım. 'Haldun Üstünel transfer değil, altyapıdan gelmiştir' dedim. Bugün de aynı şeyi söyleyebilirim. Haldun Üstünel, altyapımızdan gelen bir yönetici'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun ''Galatasaray'da ortaya çıkan tartışmalarda sizin isminiz ön plana çıkıyor. Bunda bir kasıt var mı?'' sorusuna da Helvacı, ''Kasıt aramak doğru değil. Herkesin kendine göre farklı beklentileri var. Kimsenin böyle bir beklentisi olmasın. Adnan Polat yönetimindeki ikinci başkanlık görevim devam ediyor. Görevim devam ettiği sürece biz başkanla beraberiz.'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Helvacı, yeni statları Türk Telekom Arena için yarın yapılacak ihale ilgili olarak da ''İhalenin bu akşamki maç gibi güzel bir şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum'' dedi.

BAROS GALATASARAY TARAFTARI MUHTEŞEM
Galatasaray'ın Çek oyuncusu Milan Baros, Levadia karşısında aldıkları 5-0'lık skorun çok önemli olduğunu belirterek, ''Bu skor bizi rövanş maçına çok avantajlı götürüyor. Gruplara kaldığımızı söyleyemeyiz. Futbolda her şey var, ama önemli bir avantaj elde ettik'' diye konuştu.

Baros, Galatasaray'ın çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu vurgulayarak, ''Çok önemli ve birbirinden kaliteli oyunculara sahibiz. Elano'yu İngiltere'den tanıyorum, çok kaliteli. Keita da öyle. Avrupa'da ve Türkiye'de başarılı olmak için bu tip futbolculara sahip olmak lazım'' dedi.

Çek oyuncu, gol attığı için de çok mutlu olduğunu belirterek, Galatasaraylı taraftarlara da övgüde bulunarak, ''Liverpool taraftarı ne kadar muhteşemse, Galatasaray taraftarı da o kadar muhteşem'' ifadesini kullandı.

ELANO: TAKIM VE BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GALİBİYET
Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı oyuncusu Elano, takım ve kendisi için önemli bir galibiyetin elde edildiğini söyledi.

Elano, karşılaşmada 20 dakika oynadığını hatırlatarak, ''15 gündür takımla çalışıyorum. Bugün takımda oynamam benim için iyi oldu. Adapte olma fırsatı buldum. Daha zamana ihtiyacım var. Bir şekilde oynama fırsatı bularak daha iyiye gideceğimi ve bunu 90 dakikaya taşıyacağımı düşünüyorum. Taraftarın benden beklentisi büyük. Ben de yanıt vereceğimi düşünüyorum. Ailem de buradaydı, bu nedenle çok güzel bir başlangıç oldu.'' diye konuştu.

Taraftarlara bu tip galibiyetleri yaşatmanın önemli olduğunu kaydeden Elano, sarı-kırmızılı taraftarların Brezilyalı taraftarları andırdığını dile getirdi.

Elano, takım kaptanı Arda Turan konusunda ise ''Arda inanılmaz sempatik ve karizmatik biri. İyi bir geleceğe sahip olacağına inanıyorum'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız