İhsan Bayülken'le Eurobasket 2009

Polonya maçı çeyrek final bileti için atılacak ilk adım olacak. Savunma sertliğine devam.

Haberler 09.09.2009 - 10:09

Bulgaristan takımı oynadığı  basketbol anlayışı ve takım kurgusu ile turnuva öncesi hazırlık maçı yapılacak takım görüntüsünde idi. Maç da öyle oldu. Bulgaristan’ın pas yapmayan tempo ile gelerek sadece atarak kazanmaya dayanan basketbolu yaptığımız baskı ve hücumda doğru tercihler ve ribaund üstünlüğü ile birleşince farklı galibiyeti getirdi.

Maçları kazanmak için üçlü  sağlam bir sacayağı oluşturmak gerekiyordu. Bunun iki ayağı düzenler içinde Hidayet ve Ersan olarak belirmişti. Son ayak da şu ana kadar oynanan maçlara baktığımızda Ender oldu. Ender’in turnuva ile beraber oyun anlayışını değiştirmesi önce takım sonra bireysel katkı tercihleri ulusal takımımızı hücumda dengeledi. Kerem Tunçeri de organizasyona yardımcı oldu. Bulgaristan galibiyeti için ikinci periyot oynadığımız basketbol maç sonucunu belli etti ( ikinci periyot skoru 29-13 ).

Bugün grup birinciliği, belki de çeyrek final bileti yüzdemizi arttırmak için evsahibi Polonya rakibimiz olacak. Polonya az oyuncu ile çok önemli işler yaptı. Onların  sacayağını ise Gortat, Lampe ve devşirme Logan oluşturuyor. Bu üçlüye Ignerski ve oyun kurucu tercihine göre Subarga veya Kozarek katkı yaptığında maçları kazanıyorlar. Oyun dakikası fazla olan bu oyuncular maç sonunda fiziksel düşüş yaşayabiliyorlar.

Öncelikle bizim onları bu ideal beşlerini bozmamız ve oyun kurucularından 10 ve daha fazla sayı yemememiz gerekecek. Alan savunması yapmamız da aynı yapacağımız tam saha baskı gibi dengelerini bozabilir.

Kalite olarak daha iyi olduğumuz Polonya karşısında yine savunma sertliğimizi devam ettirmemiz ve de pota altında bizi bekleyen zorlu mücadeleye hazır olmalıyız. Geldiğimiz nokta ve Polonya maçı, ilk hedefimiz olan çeyrek final biletinin ilk adımı olacaktır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız