Liderdi, dördüncü oldu

Fenerbahçe'ye 1-0 yenilenrek şampiyonluk yarışında ağır yara alan Galatasaray, son 8 haftada istikrarı bir türlü yakalayamadı.

Haberler 29.03.2010 - 12:56

Turkcell Süper Lig'in 16. haftasından itibaren büyük çıkış yakalayan Galatasaray, Antalyaspor'u deplasmanda 3-2 ve Gençlerbirliği'ni evinde 1-0 yendi. İkinci yarının başlangıcıyla birlikte Gaziantepspor'u iç sahada 1-0, Denizlispor'u da deplasmanda 2-1 mağlup eden sarı-kımrızılılar, üst üste 4 maçı kazanarak, istikrarlı bir grafik çizmişti.

Bu performansının ardından 19. hafta sonunda 42 puanla Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 2. sıraya yerleşen Cimbom, daha sonra hayal kırıklığı yaşattı.

SON 8 HAFTADA İSTİKRAR YOK
Galatasaray, sezonun 20. haftasından itibaren istikrarsız bir performans sergilemeye başladı.

Ligin 20. haftasında Kayserispor deplasmanında 0-0 berabere kalarak puan kayıplarına başlayan sarı-kırmızılılar, 21. haftada da maç oynamadan Ankaraspor karşılaşmasında 3 puanı hanesine yazdırarak, rakiplerinin puan kaybı sonrasında liderliğe yükseldi.

22. haftada Beşiktaş deplasmanında 1-1 berabere kalan Galatasaray, aynı hafta Fenerbahçe, Bursaspor'a evinde yenilince rakibiyle puan farkını 2'ye çıkardı.

Ligin 23. haftasında evinde adeta şov yapan Cimbom, Kasımpaşa'yı 4-1 yenerken, hemen ardından Eskişehirspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olarak, kötü gidişin başlangıcının sinyallerini verdi.

Galatasaray, 25. haftada Ankaragücü'nü evinde 3-0 mağlup ederken, 26. haftada ise bu kez Trabzonspor'a deplasmanda 1-0 yenildi ve Bursaspor'un eksik olan Kasımpaşa maçını da oynayıp kazanmasının ardından liderin 5 puan gerisine düştü.

Cimbom, 27. haftada evinde Fenerbahçe'ye de 1-0 yenilerek, kötü performansını sürdürerek, son 4 maçın 3'ünü kaybetti.

8 HAFTADA 13 PUAN YİTİRDİLER
Galatasaray, son 7 maçında 3 yenilgi, 2 beraberlik ve 2 galibiyet alarak 13 puan kaybetti.

Aldığı yenilgi sonrasında Galatasaray'ın lider Bursaspor'un yenilmesi nedeniyle 5 puanlık fark artmadı. Ancak sarı-kırmızılılar, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gerisine düşüp, 4'üncülüğe kadar geriledi.

Galatasaray ayrıca bu dönemde Antalyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olup, iç sahada 3-2 kazanmasına rağmen Ziraat Türkiye Kupası'na da veda etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız