Sofuoğlu: Lider dönmek istiyorum

Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 7. ayak yarışından lider olarak dönmek istediğini belirtti.

Haberler 28.05.2010 - 10:54

ANKARA - Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 7. ayak yarışını (A) Milli Futbol Takımı'nın şu an kamp yaptığı ABD'de koşacak.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Pazartesi günü ABD'nin Salt Lake City kentindeki Miller Motorsport Pisti'nde koşulacak olan sezonun 7. ayak yarışı için bu ülkeye gitti.

Geçen yıl ABD'deki yarışında iyi sonuçlar aldığını ve sezonun en başarılı yarışını çıkardığını anlatan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, bu koşuda da bunu gerçekleştirmek istediğini söyledi.

(A) Milli Futbol Takımının ABD'deki kamp programı kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda ile yaptığı hazırlık maçlarında iyi sonuçlar aldığını anımsatan Sofuoğlu, ''Milli takımımız da şu an burada kamp yapıyor. Ülkenin farklı yerlerindeyiz ama aynı heyecanı yaşıyoruz. Millilerin maçlarını izlemek isterdim. ABD'de bulunan (A) Milli Futbol Takımımızın bana uğur getireceğine inanıyorum. Türkiye'nin 2 maçta elde ettiği başarılı sonuçları ben de pistte gerçekleştirmek istiyorum'' dedi.

AVANTAJ ARIYOR
Dünya Supersport Şampiyonası'nda şu an 117 puanla lider durumda olduğunu ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''Miller Pisti, benim için çok önemli. Geçen yıl burada çok güzel yarışma çıkarmıştım. Bu sefer de başaracağıma inanıyorum. Öncelikli hedefim her yarıştan puanlar çıkarabilmek. Çünkü uzun maratonlu bir şampiyonayı koşuyoruz. Lider geldiğim ABD'den yine lider olarak dönmek istiyorum. Eğer bunu koruyabilirsem puan olarak iyi bir avantaj yakalamış olacağım. Bu sezon kendimi şampiyonluğa odakladım. Şampiyonayı mutlu sonla bitirmek istiyorum.''

Avrupa ülkelerine kıyasla ABD'de zaman farkı bulunduğunu ve buna alışmak için erken gitmek zorunda kaldığını dile getiren Sofuoğlu, ''Zaman farkından etkilenmemek için takım olarak erken geldik. Çünkü fark nedeniyle ilk gece uyumakta zorlanıyorum'' dedi.

Şampiyonanın 7. ayak koşusu Miller Motorsport Pisti'nde 31 Mayıs Pazartesi günü koşulacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız