Dünyanın ilk SMS'i NFT olarak satılacak

Dünyada atılan ilk kısa mesajın NFT'sinin açık artırma ile satışa çıkarılacağı belirtildi. Satışın en popüler kripto paralardan Ethereum ile yapılacağı bildirilirken Vodafone, elde edilecek gelirin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) bağışlanacağını duyurdu.

Haberler ntv.com.tr 15.12.2021 - 17:37

Vodafone, dünyada atılan ilk kısa mesajın (SMS) NFT'sinin açık arttırma ile satışa çıkarılacağını açıkladı. Satıştan elde edilecek gelirin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) bağışlanacağı bildirildi.

Dünyada atılan ilk SMS, Vodafone ağı üzerinden ilk olarak 3 Aralık 1992'de 'Mutlu Noeller' olarak gönderilmişti.

SATIŞ ETHEREUM İLE YAPILACAK

Açık arttırmanın Fransa'daki Aguttes Müzayede Evi tarafından yürütüleceği aktarılırken satışın en yüksek ikinci hacme sahip Ethereum ile yapılacağı vurgulandı.

Vodafone İngiltere CEO'su Ahmed Essam, "Desteğe ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için, geçmişimizdeki büyük bir teknoloji inovasyonunu günümüzün en son teknolojisiyle bir araya getirmekten gurur duyuyoruz. Bu girişim, 'Birlikte Yapabiliriz' ruhumuzu somutlaştırıyor" şeklinde konuştu.

Vodafone'dan yapılan açıklamada, açık artırmayı kazanan kişiye NFT'nin orjinal iletişim protokolünün ayrıntılı bir kopyasının verileceğinin altı çizildi.

İlk SMS'in NFT'sine sahip olan kişi ise blok zincir üzerinde sahipliğini kanıtlayabilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız