Metrobüsler için 'güneş enerjili yol' projesi

Özel yetenekli ve üstün zekalı öğrencilerin uygulamalı eğitim aldığı Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi'nden 2 öğrenci, metrobüslerin yakıttan yüzde 90 tasarruf sağlayacağı güneş enerjili yol geliştirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.06.2017 - 17:15

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, özel yetenekli ve üstün zekalı öğrencilerin uygulamalı eğitim aldığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki 2 öğrenci, metrobüslerin yakıttan yüzde 90 tasarruf sağlayacağı güneş enerjili yol tasarladı.

Mayıs ayında düzenlenen Türk Hava Yolları (THY) Bursa Bilim Şenliği'nde bin 200 proje arasında ilk 15'e girerek finale kalan ve mansiyon ödülü kazanan "Metrobüsler İçin Güneş Enerjili Yol Projesi"nde, güneş panelleri ve elektromıknatıslardan yararlanılıyor.

Durakların üzerinde bulunan güneş panellerinden gelen enerjinin aküde depolanması ve depolanan enerjinin yolun altında sıralanan elektromıknatıslar vasıtasıyla metrobüslere aktarılması prensibine dayanan proje, yüzde 90 enerji tasarrufu sağlıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız