Rusya, ISS’teki mürettebatını Dünya'ya getiriyor: Soyuz kapsülünde sızıntı

Rusya, ISS'teki Soyuz kapsülündeki sızıntı nedeniyle istasyondaki mürettabatını Dünya'ya getirecek. Soyuz MS-22'deki soğutma ünitesindeki sızıntı nedeniyle kozmonotların yaşadığı alandaki sıcaklığın sürekli arttığı ifade edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 12.01.2023 - 08:20 Son Güncelleme : 12.01.2023 - 08:22

Rus ve ABD'li mürettebatı taşıyan Soyuz MS-22 kapsülü 21 Eylül 2022'de fırlatılmıştı (Kaynak: AFP)

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov, Uluslararası Uzay İstasyonundaki (ISS) Soyuz MS-22 aracında arıza tespit edilmesi nedeniyle Rus ve ABD’li mürettebatın dünyaya dönebilmesi için yeni bir uzay aracı gönderileceğini bildirdi.

Borisov, açıklamasında, arızalı Soyuz MS-22’nin insansız olarak dünyaya dönüş yapmasına karar verildiğini belirtti.

Soyuz MS-22 ile dünyaya dönmesi planlanan 2 Rus kozmonot ve 1 ABD’li astronotun da dünyaya yeni bir araçla döneceğini aktaran Borisov, bunun için de 20 Şubat’ta ISS’ye Soyuz MS-23 uzay aracının gönderileceğini ifade etti.

Soyuz kapsülündeki sızıntı
Borisov, söz konusu kararın, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile de istişare edildiğini ve NASA’nın da Roscosmos kararını onayladığını kaydetti.

Roscosmos’tan geçen ay yapılan açıklamada, Soyuz MS-22 aracının soğutucu sisteminde sızıntı tespit edildiği ve bu nedenle aracın içerisindeki sıcaklık değerlerinin arttığı bildirilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız