20 yaş altına sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Kasım ayından bu yana uygulanmakta olan 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasının, 1 Mart itibariyle başlayacak olan normalleşme sürecinde kaldırılacağı düşünülüyor. Konunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'nda netlik kazanması bekleniyor.

Haberler 26.02.2021 - 11:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mart itibariyle başlayacak olan normalleşme sürecine ilişkin yaptığı açıklamadan sonra, gözler 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı tarihe çevrildi.

Kasım ayında yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile uygulanmaya başlanan 20 Yaş altı sokağa çıkma yasağının 1 Mart itibariyle diğer kısıtlamalarla beraber kaldırılması beklenirken henüz bu konuya dair net bir açıklama yapılmadı.

Konunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında netlik kazanması bekleniyor.

20 YAŞ ALTI VELİSİ İLE DIŞARI ÇIKABİLİR Mİ?

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, 20 yaş altı gençler ve çocukların 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgede belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapmalarında bir engel bulunmuyor.

Genelgede ayrıca şu ifadelere yer verildi:

-Bazı üniversitelerde teknik eğitim veren mühendislik fakültesi/tıp fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitim devam etmektedir. Bu yaş grubundaki öğrencilere durumlarını belgelemeleri amacıyla üniversite yönetimince ders programını gösterir şekilde özel bir belge verilecek olup, bu belgenin gerektiğinde ibrazı ile 20 yaşın altındaki öğrenciler bu yaş grubu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

-20 yaş altı profesyonel veya milli sporcular, profesyonel veya milli sporcu olduklarını belgelemeleri kaydıyla sportif faaliyetleri (müsabaka, antrenman, bu amaçlarla seyahat vb.) kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

İSTANBUL 1 MART'TA AÇILIR MI?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız