3 gün zincirle yatağa bağladılar

Bilkent Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Buse Merve Ürgen’i üniversite içindeki park alanından kaçıran 3 gün boyunca el ve ayaklarından yatağa bağlayarak bir kömürlükte alıkoyan zanlılar için dava açıldı.

Haberler 13.05.2011 - 11:38

Ankara’da Bilkent Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Buse Merve Ürgen’i üniversite içindeki park alanında arabasının içinde otururken, çakmak isteme bahanesiyle etkisiz hale getirdikten sonra 3 gün boyunca el ve ayaklarından yatağa bağlayarak bir kömürlükte alıkoyan, sonra da ailesinden fidye isteyen 3 kişi hakkında 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Fuat Hazer tarafından açılan davanın iddianamesinde, şüpheliler Servet Ünal ve Abdullah Atalan’ın 14 Mart 2011’de Bilkent Üniversitesi’ne ait kapalı amfinin park alanında, arabasının içinde yalnız başına oturan Ürgen’in yanına gittikleri kaydedildi.

Atalan’ın çakmak isteme bahanesiyle yaklaştığı Ürgen’i saçından ve kolundan tutup zorla dışarı çıkararak sürüklediği, daha sonra da kafasına vurarak etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre iddianamede şüphelilerin, Ürgen’i arabanın bagaj kısmına ellerini koli bandıyla bantladıktan sonra koydukları, Atalan’ın da bagaja bindiği ardından bu şekilde Keçiören’deki bir binanın kömürlük kısmına gittikleri anlatıldı.

Şüphelilerin burada Ürgen’i el ve ayaklarından zincirle yatağa bağladıkları, tanınmamak için bere takarak yüzlerini gizledikleri belirtilen iddianamede, şüpheli Engin Balcı’yı da durumdan bahsederek, yanlarına aldıkları ifade edildi.

Şüpheliler 3 gün boyunca Ürgen’i burada tutarken, ailesine fidye mektubu yazdırıp, daha sonra mektubu tanıklardan Şükrü Yurt’un marketinin kapı koluna asmışlar.

Emniyetin durumdan haberdar olması üzerine şüpheliler paniğe kapılıp Ürgen’i serbest bırakmışlar.

Bir erkek kuaförüne giden Ürgen, babasını arayarak bulunduğu yeri söylediği kaydedilen iddianamede, şüphelilerin polisin takipleri sonrasında 19 Mart günü yakalanarak tutuklandıkları belirtildi.

İddianamede, şüphelilerin suçlarını kabul ettikleri kaydedildi. 3 kişi için, “Birden fazla kişi ile birlikte kendilerini tanınmayacak bir hale koyarak silahla yağma suçuna teşebbüs, silahla ve cebir kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 13 yıldan 23 yıla kadar hapsi istendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız