7 Hizbut Tahrir örgütü üyesi tutuklandı

Van ve Şanlıurfa'da Hizb-ut Tahrir terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 24 kişiden 7'si tutuklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 28.07.2009 - 10:21

Güvenlik güçlerinin 23 ilde eş zamanlı olarak Hizb-ut Tahrir terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyon kapsamında, Van'da gözaltına alınan 8 kişi, dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarılan 8 kişi, Cumhuriyet Savcılığında yaklaşık 4 saat süren ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Dün gece geç saatlerde sonuçlanan duruşmada mahkeme, 'Hizb-ut Tahrir üyesi olmak' suçundan zanlılardan M.H.E, Ö.Ç, Z.Y ve O.Ö'nün tutuklanmasına, 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Şanlıurfa'da da terör örgütü Hizb-ut Tahrir'e yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 3'ü tutuklandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız