İstanbul Adalet Sarayı'nda eylem yapan avukatlara müdahale

İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet gazetesi soruşturmasında bazı avukatların tutuklu bulunmasını oturma eylemiyle protesto avukatlara polis müdahale etti.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 06.04.2017 - 13:58 Son Güncelleme : 06.04.2017 - 14:10

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayının Atrium alanında bir araya gelerek, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan avukatlar Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün fotoğraflarını taşıyan avukatlar, merdivenlerde oturma eylemi yaptı.

Ellerinde "Savunmaya Özgürlük" dövizleri olan avukatlar, adliye içinde sessiz bir şekilde oturdu.

Eyleme, HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan ve Celal Doğan da destek verdi.

Oturma eylemini sonlandırmaları yönünde uyarılan avukatlara, görüşmelerin ardından bir saat süre verildi.
Sürenin dolmasından sonra tekrar uyarılan gruptakilerin dağılmak istememesi üzerine etrafı çevik kuvvet ekiplerince çevrildi.

Polisin "dağılın" uyarılarına uymayan avukatlar, çevik kuvvet ekipleri tarafından kalkan kullanılarak dışarı çıkartılmaya çalışıldı.
Yaşanan arbede sırasında bazı avukatlarla bir çevik kuvvet polisinin hafif yaralandığı görüldü. Avukatlardan 8'i gözaltına alındı.

Dışarı çıkartıldıktan sonra tekrar adliyeye giren avukatlarla önlem alan çevik kuvvet ekiplerinin Atrium alanındaki bekleyişi sürüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız