Alevi dedelerine izinsiz din eğitimi davası

Hatay'da izinsiz dini eğitim verdiği belirtilen 10 Alevi dedesi hakkında dava açıldı. Alevi dedeleri, izinsiz kurs açarak çocuklara Alevilik inancını öğretmekten 3 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Haberler NTV Haber 07.04.2010 - 19:50

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 10 Alevi, izinsiz kurs açıp çocuklara dini eğitim ders vermekle suçlanıyor.

Altı aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Aleviler’den Zülfikar Sumaytaoğlu, İnam Dadük, Hikmet Özben ve Ahmet Tümkaya için yargılama süreci başladı.

Dört sanığa destek için Samandağ Adliyesi’nde büyük bir kalabalık toplanırken, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atıldı.

Alevi dedelerine destek verenler arasında yer alan CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, “Bu Olay Türkiye açısından çok üzücü bir durumdur. TBMM'de bu konunun çözümü için gündem dışı konuşup, konuyu dile getireceğim” dedi.

Davanın ikinci duruşması 28 Mayıs'ta görülecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız