Apple 32.5 milyon dolar geri ödeme yapacak

Teknoloji devi Apple, çocukların ailelerinden izinsiz olarak indirdiği mobil uygulamalar için kullanıcılara 32.5 milyon dolar ödeme yapacak.

Haberler Anadolu Ajansı 16.01.2014 - 00:23

Apple'ın, çocukların mobil uygulamalarla oynarken ailelerinin izni olmadan satın alma işlemleri yapmasıyla ilgili federal davada anlaşma sağlamak için tüketicilere geri ödeme yapacağı bildirildi.

Federal Ticaret Komisyonu, Apple'ın, çocukların ebeveynlerin bilgisi veya müsadesi olmadan cep telefonları ve diğer cihazlarla oynarken uygulama içi satın alma işlemleri için en az 32.5 milyon dolar geri ödeme yapacağını açıkladı.

Komisyon, aile izni olmadan yapılan satın alma işlemleriyle ilgili onbinlerce şikayet alındığını açıklarken, 32.5 milyon doların Apple'ın geri ödeyeceği asgari tutar olduğu belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız