Arınç: Lütfen açlık grevlerini sona erdirin

Cezaevlerinde açlık grevi yapanların dayandıkları konuların kendi konumlarıyla ilgili olmadığını, siyasi taleplerde bulunduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Türkiye açlık grevlerinin bitirilmesini bekliyor. Lütfen açlık grevlerini sona erdirin'' dedi.

Haberler 05.11.2012 - 11:40

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Kütüphane'deki ''Hiç'ten Gelenler'' hat ve tezhip sergisinin açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cezaevlerinde açlık grevi yapanların dayandıkları konuların kendi konumlarıyla ilgili olmadığını, siyasi taleplerde bulunduklarını belirten Arınç, ''Lütfen açlık grevlerini sona erdirin. Eşleriniz, aileleriniz, sizi sevenler var. Bütün bir Türkiye sizin bu grevleri bir an önce sonlandırmanızı istiyor. Bundan vücut bütünlüğünüz ve sağlığınız zarar görmesin'' dedi.

'HER TALEBİ DEĞERLENDİREBİLECEK PARLAMENTOMUZ VAR'
Türkiye’de her talebi değerlendirebilecek bir parlamentonun olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, ''BDP'li milletvekili arkadaşlarımıza da açlık grevlerine bırakın kendilerinin başlamasını, mevcutların sona erdirilmesi konusunda girişimlerde bulunmalarını istiyorum. Onlardan beklediğimiz, polisle çatışmak veya sokaklarda kamu malına zarar verecek eylemlerde bulunmak değil. Türkiye'de her haklı talebi veya haklı olsun, olmasın her demokratik talebi değerlendirebilecek, sonuçlandırabilecek bir parlamentomuz ve bir hükümetimiz var. Bize ulaşan talepleri konusunda hükümetimiz gereken çalışmaları yapar ve sonuçlarını açıklar'' diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız