"Fırat Kalkanı olmasaydı PYD kantonları birleştirirdi"

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Fırat Kalkanı kararını almasaydık bugün PYD kantonları birleştirmiş olur muydu? Olurdu" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 04.03.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 04.03.2017 - 10:32

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bu coğrafyada istikrarı teminat altına alması gerektiğini söyleyen Işık, "Türkiye'nin hızlı kararlar alabilmesi ve süratle uygulayabilmesi lazım. Parçalı bir yapı olsaydı Fırat Kalkanı Harekatı kararını alabilir miydik? Fırat Kalkanı kararını almasaydık bugün PYD kantonları birleştirmiş olur muydu? Olurdu. Bunun maliyetinin Türkiye'ye ne olacağını hepimiz hesap edebiliyoruz. Şu içinde yaşadığımız süreç bile 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'nin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor." değerlendirmesini yaptı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız