BDP'den Erdoğan'a zeytin dalı

"Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme gelirse parlamentoyla ilişkilerimizi gözden geçiririz" diyen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a zeytin dalı uzattı.

Haberler NTV Haber 14.09.2012 - 08:29

Dokunulmazlık tartışmasının birkaç BDP’li milletvekili üzerinden yapılmasının ilkesizlik olduğunu söyleyen Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a zeytin dalı uzattı. Demirtaş, “Süreç ne kadar gerilimli. Üslup ne kadar sert olursa olsun ‘gemileri yaktık’ dememek lazım" dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların sınırlandırılmasına da karşı olmadıklarını söyledi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan sonra BDP’li Sebahat Tuncel de Kürt sorununun çözümü için acilen müzakere sürecinin başlatılmasını istedi.

Müzakere masasından kalkmayacaklarını belirten BDP'li Tuncel, "Bizim görmek istedigimiz kare, Türk ve Kürt halkının eşit yurttaşlık temelinde kucaklasmasıdır. Bizim görmek istediğimiz kare daha somut adımlar atılması ve Kürt sorununun çözülmesidir" dedi.

MHP ise, BDP'lilerin dokunulmazlıkların kaldırılması önerisinin millet egemenliginin korunması için gerekli olduğu görüşünü dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız