Bernard Shaw'un fotoğrafları internette

Nobel Edebiyat Ödüllü İrlandalı oyun yazarı ve eleştirmen George Bernard Shaw'un binlerce fotoğraftan oluşan koleksiyonu internet üzerinden yayımlanacak.

Haberler 08.09.2010 - 17:59

İngiliz Ulusal Vakfından yapılan açıklamaya göre, fotoğraf çekme merakıyla da tanınan İrlandalı yazar Bernard Shaw'un arşivinde, çoğu şu ana kadar gün yüzüne çıkmamış ve yüzde 70'i Shaw tarafından çekilmiş 20 binden fazla fotoğraf ve negatif bulunuyor.

Arşivdeki parçalar arasında Vivien Leigh, H.G. Wells, J.M. Barrie ve Nancy Astor gibi dönemin tanınmış isimleriyle birlikte Shaw'un basın tarafından çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor.

Ulusal vakıf, "The Man and Cameraman" adlı proje kapsamında fotoğrafların korunması, kataloglanması ve yayınlamasına ilişkin çalışmaları London School of Economics (LSE) ile birlikte yürütüyor.

En az 70 yıl önce çekilmiş fotoğrafların çoğunun yıpranmış durumda olduğu belirtilirken, arşivin tümüyle halka açılması için yapılacak çalışmaların 2011 yazında tamamlanması planlanıyor.

Shaw'ın kişisel yaşamı ve dünyaya bakışı kadar, yaşadığı döneme de ışık tutacağına inanılan arşivin şu ana dek yayımlanan kısmına LSE'nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

İlk fotoğraf makinesini 1898 yılında aldığı bilinen Shaw, uzun yıllar aktif olarak amatör fotoğrafçılıkla ilgilendi ve fotoğrafın bir sanat olarak kabul görmesine katkıda bulundu.

Nobel Edebiyat Ödülü'ne 1925 yılında layık görülen George Bernard Shaw, 1950'de İngiltere'de hayata veda etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız