Bu kez WikiLeaks’e sızdılar

Norveç’in Aftenposten basın kuruluşu, Wikileaks’in özel olarak koruduğu gizli belgelere  yetkisi olmadan erişim sağlayabildiği öne sürdü.

Haberler 23.12.2010 - 10:48

Norveç basınında yer alan haberlere göre, ABD’nin gizli belgelerini ele geçiren ve sızdıran WikiLeaks, bu kez sızıntıya uğrayan taraf. Sitenin elde ettiği ancak WikiLeaks ve sitenin sahini Assange tarafından özel olark korunan ve şimdiye dek açıklanmamış belglere, Norveçli basın kuruluşu Aftenposten tarafından limitsiz ve yetkisiz olarak erişim sağlandığı iddia edildi.

İddiaların doğru olması durumunda, Aftenposten, ABD büyükelçiliklerine ve ordusuna ait kriptoları sızdırdığına inanılan istihbarat uzmanı Bradley Manning’in Wikileaks’e yolladığı kriptolara erişim gücü olan tek uluslararası basın kuruluşu olacak.

Aftenposten, Wikileaks’in içinde yaşanan sızıntıdan kimin sorumlu hakkında bilgi vermedi. Haber editörü Ole Erik Almlid, Dagens Naerings gazetesine bu konuda bilgi verdi. Almlid’in Norveç’çe açıklamasının tercümesine göre, “Bu belgelere nasıl erişim sağladığımız hakkında yorum yapamam. Hiçbir zaman kaynaklarımızı belirtmiyoruz, aynı durum şimdi de geçerli” dedi.

'BELGELERLE İSTEDİĞİMİZİ YAPARIZ'
“Elimizdeki belgelerle istediğimizi yapma özgürlüğümüz var” diyen Almlid ele geçirdiklerini iddia ettiği belgeleri ne yapacakları hakkında şunları söyledi:

“Belgeleri yayımlayıp yayımlamamak konusunda özgürüz. Belgeleri internet üzerinden veya gazetede yayımlayabiliriz. Erişim sağladığımız bu belgeleri gazeteciliğe özgü diğer tüm belgeler gibi değerlendiriyoruz” dedi.

Avustralya’nın Herald Sun gazetesi de, Aftenpost’un 10’dan fazla çalışanının erişim sağladıkları belgeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Wikileaks, ABD büyükelçiliklerine ait 250 bini aşkın belgeden bugüne kadar sadece iki bin civarında yayımladı. Wikileaks içinde yaşanabilecek bir sızıntı Assange’ın planlarını bozabilir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız